Τήνος: Το καλύτερο μάθημα ever! To μετέφεραν στην αυλή του σχολείου

Viral η ιδέα... που άλλαξε τη διάθεση όλης της τάξης

Τήνος: Μετέφεραν το μάθημα στην αυλή του σχολείου

Το καλοκαίρι πλησιάζει και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Εξωμβούργου Τήνου δεν κρατιούνται μέσα στις τάξεις!  Γι’ αυτό και η διευθύντρια του σχολείου και δασκάλα Αγγλικών, μαζί με τους δασκάλους του σχολείου (και τη σύμφωνη γνώμη των μαθητών), αποφάσισαν να μεταφέρουν την τάξη στην αυλή.

Δημιουργήθηκε μια υπαίθρια τάξη στο καταπράσινο προαύλιο χώρο του σχολείου κάτω από τα δένδρα, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τη σχολική αίθουσα. Κάτω από τη σκιά των δέντρων, οι μαθητές ήταν χαρούμενοι και απολάμβαναν ένα διαφορετικό μάθημα με χαμόγελα, αφού η φύση πάντα μας φτιάχνει τη διάθεση και τα παιδιά αντιλαμβάνονται τον κόσμο και με τις αισθήσεις τους!

Κάθε μέρα, κάθε τάξη κάνει μάθημα στην ύπαιθρο. Μικροί και μεγάλοι περιμένουν με ανυπομονησία να έρθει η σειρά τους. Το πρόγραμμα «Μαθαίνω στη Φύση» έχει θετικά αποτελέσματα τόσο στην επίδοση, όσο και στην διάθεση των μαθητών. 

Μια ιδέα με μηδενικό κόστος, που άλλαξε τη διάθεση όλης της τάξης, κάνει τώρα τον γύρο του διαδικτύου.

Οι δράσεις που έχουν δημιουργηθεί φέτος

Αξίζει να σημειωθεί ότι, με πρωτοβουλία της διευθύντριας του σχολείου, έχουν πραγματοποιηθεί φέτος πολλές δράσεις φαντασίας και δημιουργίας όπως:   

Οι μαθητές μετέτρεψαν τους διαδρόμους του σχολείου σε κυκλοφοριακό πάρκο, με διαβάσεις, σήματα, υποχρεωτικές πορείες και φανάρια που λειτουργούν, έπαιξαν, έκοψαν κλήσεις σε ρόλο αστυνομικού και έμαθαν με βιωματικό τρόπο πώς πρέπει να συμπεριφέρονται στον δρόμο ως πεζοί και ως οδηγοί.

Μαζέψανε πορτοκάλια σ΄ένα χωράφι και στη συνέχεια τα στύψανε και απολαύσανε φρέσκο φυσικό χυμό, συνοδευόμενο από φρουτο-σουβλάκι ... ένα γευστικό σουβλάκι φρύτων που έφτιαξαν οι ίδιοι!

Αφού έλαβαν μέρος σ’ ένα συνοπτικό σεμινάριο σε μία ταβέρνα της Τήνου, για το πώς πρέπει να φερθούν, πώς να στρώσουν ένα τραπέζι, έπαιξαν τον ρόλο του σερβιτόρου, όπου με ποδιές και παπιγιόν, σέρβιραν στους συμμαθητές τους  ένα υπέροχο γεύμα που οι ίδιοι δημιούργησαν σαν μικροί μάγειρες ! 

Με αφορμή το έτος Χαλεπά 2018, οι μικροί μας φίλοι ζωντάνεψαν σαν ζωντανά μοντέλα,  αγάλματα του Τηνιακού γλύπτη και φωτογραφήθηκαν αναπαριστώντας αξέχαστα έργα τέχνης. 

Με αφορμή τη δράση της εθελοντικής οργάνωσης Action Aid, με τίτλο «Ο μεγάλος μου εαυτός», τα παιδιά ήρθαν στα θρανία ντυμένοι με το επάγγελμα που θέλουν ν’ ακολουθήσουν μόλις ενηλικιωθούν.Στη συνέχεια έγραψαν ένα γράμμα στον εαυτό τους, το οποίο θα ανοιχτεί όταν γίνουν 22 χρόνων το καθένα. Στο γράμμα κατέγραψαν την επιθυμία τους ως ενήλικες πλέον να έχουν ακολουθήσει το επάγγελμα που ήθελαν

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ατόμων με ειδικές ανάγκες, βίωσαν πως είναι να είσαι «διαφορετικός» και μπήκαν στη θέση αυτών των ατόμων. Οι μαθητές πέρασαν λίγο χρόνο έχοντας το ένα χέρι δεμένο και χρησιμοποιούσαν μόνο το άλλο, έδεσαν τα μάτια τους μ’ ένα μαντήλι και χωρίς να βλέπουν, εμπιστεύτηκαν κάποιον συμμαθητή τους να τους καθοδηγήσει και να περάσουν χρόνο μαζί, ζώντας…στα τυφλά  ….  κλπ.!

Έγραψαν σε κορδέλα τα δικαιώματά τους, την έβαλαν στο μέτωπο και ξαπλωμένοι χέρι – χέρι σχημάτισαν έναν κύκλο αγάπης στο προαύλιο του σχολείου.

Τη μέρα αθλητισμού οι μαθητές πραγματοποίησαν «Μαραθώνιο βάδην» γύρω από το σχολείο και περνώντας μέσα από το χωριό στο οποίο στεγάζεται.  Και πολλά άλλα ....

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι στο στον πίνακα του Δημοτικού Σχολείου Εξωμβούργου Τήνου (mail@dim-exomv.kyk.sch.gr)  είναι γραμμένο το σύνθημα του σχολείου:  « Έμπνευση, Ξεγνοιασιά, Ωρίμανση, Μελέτη, Ορθότητα, Υπευθυνότητα, Γνώση, Όραμα, ... ».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top