Ένας παλαίμαχος πυγμάχος… στη μάχη των δημοτικών εκλογών

Λέει στο star.gr τα σχέδια του για "σχολικό αθλητισμό" στον Βύρωνα

Ασχολείται περίπου 40 χρόνια με την πυγμαχία και το kick boxing και φέτος συμμετέχει για δεύτερη φορά στα ψηφοδέλτια του δήμου Βύρωνα, ως δημοτικός σύμβουλος. Ο Ευγένιος Φέκκας, παλαίμαχος πυγμάχος με πολλές διακρίσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και νυν προπονητής στο kick boxing εξηγεί στο star.gr τι κάνει έναν αθλητή της πυγμαχίας να θέλει να ασχοληθεί με τα κοινά. Περιγράφει τα σχέδια του για δικαίωμα στον αθλητισμό σε όλα τα παιδιά και παραδέχεται πως… και οι πυγμάχοι έχουν αδυναμίες. 

«Για ανθρώπους όπως εγώ που έχουν γεννηθεί και έχουν μεγαλώσει στον Βύρωνα είναι καλό να ασχολείσαι με τα κοινά. Βοηθάς τον φίλο σου, τον γείτονά σου… Δεν το θεωρώ πολιτική. Είναι κάτι το οποίο το προσφέρεις χωρίς κανένα κέρδος» λέει χαρακτηριστικά. 

«Λείπει ο σχολικός αθλητισμός από τους δήμους»

Ως αθλητής θα ήθελε να προσφέρει στον τομέα του αθλητισμού, σε περίπτωση που εκλεγεί ο συνδυασμός «Μαζί για τον Βύρωνα», με τον οποίο βάζει υποψηφιότητα. 

«Και σε οποιοδήποτε άλλο κομμάτι μπορώ να συνεισφέρω, θα το έκανα με την καρδιά μου» προσθέτει ο Ευγένιος Φέκκας και υπογραμμίζει:

«Το κομμάτι που λείπει είναι ο σχολικός αθλητισμός. Δυστυχώς, ίσως και σε κανένα δήμο δεν υπάρχει ο τοπικός σχολικός αθλητισμός. Για παράδειγμα, να δημιουργηθεί ένα τουρνουά που να εμπεριέχει όλα τα αθλήματα -ομαδικά και ατομικά- και να διεξάγεται στην τοπική κοινωνία. Δυστυχώς, δεν μπορούν όλες οι οικογένειες  να ανταπεξέλθουν οικονομικά στη συνδρομή ενός συλλόγου, ώστε κάθε παιδί να ασχολείται με μια αθλητική δραστηριότητα»

Το βίντεο με το τρίποντο που έγινε … viral 

Ο Συνδυασμός με τον οποίο συμμετέχει και φέτος ο Ευγένιος Φέκκας δεν είχε εκλεγεί στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση. Ωστόσο, ένα βίντεο με πρωταγωνιστή τον ίδιο, τη στιγμή που έβαζε ένα τρίποντο και παρακινούσε τους συμπολίτες του να «βάλουν κι αυτοί ένα τρίποντο για τον Βύρωνα» είχε γίνει viral, όπως είπε ο ίδιος. Μάλιστα, το περίφημο βίντεο είχε φιλοξενηθεί και στην εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα».

Τα μαχητικά αθλήματα σού χαρίζουν πειθαρχία και αυτοπεποίθηση

Όπως μας λέει ο κ.Φέκκας, πολλοί είναι οι λάτρεις των μαχητικών αθλημάτων. Στη σχολή του στον Βύρωνα έχει μαθητές όλων των ηλικιών. «Οι γυναίκες δε, είναι οι πιο φανατικές, από την άποψη ότι όταν το ξεκινήσουν δεν το σταματούν».
«Τα μαχητικά αθλήματα χαρίζουν στα παιδιά πειθαρχία και αργότερα αυτοπεποίθηση, είναι πιο σίγουρα για τον εαυτό τους και πατάνε πιο γερά στα πόδια τους, βγαίνοντας στην ενήλικη ζωή. Αυτό που συμβουλεύω εγώ τους αθλητές μου είναι να δείχνουν σεβασμό προς όλο τον κόσμο» σημειώνει ο προπονητής του kick boxing και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. 

Έχουν και οι πυγμάχοι… αδυναμίες 

Αν και μοιάζουν ατρόμητοι… δεν είναι. Έχουν και οι πυγμάχοι τις αδυναμίες τους και όπως λέει ο κ.Φέκκας για τον ίδιο:  «Αδυναμία μου είναι ο γιος μου, είναι 17 χρόνων και έχει πάρει… το γονίδιο στον αθλητισμό». Ο νεαρός Φέκκας δεν έγινε πυγμάχος βέβαια… αλλά είναι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στην Κ20 του Ολυμπιακού.

Συνέντευξη: Σοφία Βάγκα [email: svagka@star.gr]

Video: Άμπερ Ντόκου
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top