Τέσσερις φορές ισόβια στον Πάσσαρη

Καταπέλτης η εισαγγελέας: «Λειτούργησε ψυχρά και νηφάλια»

Βαρύς ο πέλεκυς για τον Κώστα Πάσσαρη, τον οποίο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας τον καταδίκασε ομόφωνα σε τέσσερις φορές ισόβια κάθειρξη για τις τέσσερις δολοφονίες που διέπραξε και 71 χρόνια. 

Το Δικαστήριο του επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για κάθε μία ανθρωποκτονία, 13 χρόνια για κάθε μία από τις έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας, δέκα χρόνια κάθειρξη για την αρπαγή, δέκα χρόνια για κάθε μία από τις τρεις ληστείες, για τις οποίες καταδικάστηκε και πέντε έτη για διακεκριμένη κλοπή.

Κώστας Πάσσαρης: «Ο κόσμος θα ήταν καλύτερος αν δεν είχα γεννηθεί»

Αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών για τα αδικήματα που αφορούν την αιματηρή ληστεία σε πρακτορείο της ΔΕΗ στο Περιστέρι, υιοθετώντας την τοποθέτηση του συνηγόρου υπεράσπισης Ανδρέα Ταγαράκη. 

Συγκεκριμένα, απαλλάχθηκε από μία ανθρωποκτονία, μία απόπειρα ανθρωποκτονίας, μία ληστεία και μία κλοπή. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη ληστεία έχασε τη ζωή του ένας υπάλληλος του πρακτορείου, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά ένας φρουρός.

Δείτε το ρεπορτάζ του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων του STAR

Τον παρομοίασαν με τον «Ορέστη» της Κύπρου

Κατά τη διάρκεια της δίκης η πολιτική αγωγή έκανε λόγο για έναν αδίστακτο εγκληματία, ο οποίος σήμερα προσποιείται για τη μετάνοιά του. Τον χαρακτήρισε «μοναδικό φαινόμενο στην εγκληματική ιστορία του τόπου» παρόμοιο με τον «Ορέστη» της Κύπρου.

«Η μόνη διαφορά είναι ότι ο Κύπριος τα έβαζε σε βαλίτσες, ενώ ο Πάσσαρης τα άφηνε στο δρόμο» επεσήμανε ο κ. Αναγνωστάκης, καταθέτοντας αίτημα στο δικαστήριο να διερευνηθούν οι μέχρι σήμερα άγνωστοι συνεργοί της απόδρασης του Κώστα Πάσσαρη.

Καταπέλτης ήταν η εισαγγελέας

«Αποδεικνύεται πως ο κατηγορούμενος λειτούργησε ψυχρά, νηφάλια με ιδιαίτερη σκληρότητα απέναντι στα θύματά του, με εμφανή έλλειψη ηθικών αναστολών και περιφρόνηση της ανθρώπινης ζωής. Να κηρυχθεί ένοχος όπως κατηγορείται», είχε προτείνει νωρίτερα η εισαγγελέας.

Επίσης, η εισαγγελέας ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος του κατηγορουμένου για αναγνώριση του ελαφρυντικού της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν αρκεί η καλή διαγωγή στη φυλακή. Δεν είναι μεταμέλεια οι εκθέσεις ζωγραφικής. Απαιτείται θετική δράση και ο κατηγορούμενος δεν έχει αποκαλύψει κανένα στοιχείο για την υπόθεση, όπως πού βρήκε το πιστόλι με τη βοήθεια του οποίου απέδρασε».

«Έχει μετανοήσει ο εντολέας μου»

Μετά από 18 χρόνια τι μας εμποδίζει να πιστέψουμε ότι ο Πάσσαρης είναι ένας διαφορετικός άνθρωπος;» είπε ο συνήγορος υπεράσπισης Α.Ταγαράκης, τονίζοντας ότι ο εντολέας του έχει μετανοήσει.

Ο συνήγορος τόνισε, μάλιστα, πως ο Κώστας Πάσσαρης του διεμήνυσε πως ομολογεί τη δολοφονία ιερόδουλης, Βουλγαρικής υπηκοότητας, παρόλο «που δεν υπήρξε κανένα στοιχεία και καμία μαρτυρία κατά τη διαδικασία».

Ο Κώστας Πάσσαρης κρατείται στις φυλακές της Ρουμανίας για εγκλήματα που διέπραξε εκεί ενώ η δικαστική διαδικασία θα συνεχιστεί με την απόφαση του δικαστηρίου. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top