Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Καταιγίδες, χαλάζι και μποφόρ

Χαλάει και πάλι ο καιρός

Από τη μια στιγμή στην άλλη, αλλάζουν οι προβλέψεις της ΕΜΥ για τον καιρό, καθώς εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, προειδοποιώντας για ισχυρές καταιγίδες, χαλάζι και δυνατούς ανέμους το Σαββατοκύριακο. 

Συγκεκριμένα πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού προβλέπεται αύριο Σάββατο (04-05-2019) από τις μεσημβρινές ώρες και από τα νοτιοδυτικά με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι τοπικά ισχυρές και πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Αναλυτικά:

1. Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές προβλέπονται:

Α) Αύριο Σάββατο (04-05-2019) από τις μεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο, τη Δυτική Πελοπόννησο, βαθμιαία τη Δυτική Στερεά και την Ήπειρο.

Β) Την Κυριακή (05-05-2019) κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και από αργά το απόγευμα στη Θράκη.

2. Θυελλώδεις νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι (7-8 μποφόρ) προβλέπονται:

Στο Ιόνιο από το απόγευμα του Σαββάτου (04-05-2019) μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (05-05-2019).

Την Κυριακή στο Αιγαίο, όπου πιθανώς στα ανατολικά να φτάσουν τα 9 μποφόρ, με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες.

Για επιδείνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο είχε προειδοποιήσει και ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, τονίζοντας ότι θα σημειωθούν λασποβροχές, ενώ οι ισχυροί νοτιάδες θα ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική. 

Συννέφο σκόνης θα καλύψει σχεδόν όλη τη χώρα

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο, στη Δυτική κυρίως Ελλάδα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Παράλληλα από το πρωί του Σαββάτου η σκόνη θα είναι εμφανής στη Δυτική Ελλάδα και μέχρι το βράδυ του Σαββάτου και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. 

Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότερες βροχοπτώσεις που θα εκδηλωθούν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα είναι και λασποβροχές.

Βροχές θα εκδηλωθούν και στην Αττική, κυρίως το Σάββατο, ενώ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από την Κυριακή. Ωστόσο η σκόνη θα είναι ιδιαίτερα αισθητή και σε αυξημένες συγκεντρώσεις πάνω από τον Αττικό ουρανό. 

Μέσα στο Σαββατοκύριακο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, κάτι που θα ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από τη βόρεια Αφρική. Οι μέγιστες εντάσεις των νοτιάδων δεν θα ξεπερνούν τα 6 – 7 μποφόρ στα πελάγη, με εξαίρεση το νότιο και ανατολικό Αιγαίο που ίσως οι μέγιστες ριπές των ανέμων αγγίξουν ακόμη και τα 8 μποφόρ τοπικά.

Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Για παράδειγμα θα σημειώσει μια μικρή πτώση το Σάββατο (στην Αθήνα θα αγγίξει για παράδειγμα τους 21°C) αλλά την Κυριακή θα ανέβει περαιτέρω (στην Αθήνα θα φτάσει τους 25-26°C). 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο του Star εδώ
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top