Εξάρχεια: Κυνήγησαν συνεργείο της ΔΕΗ που πήγε να επισκευάσει βλάβη!

Κωμικοτραγικές σκηνές με τους κατοίκους να σχηματίζουν «ασπίδα»

 Kωμικοτραγικές εικόνες εκτυλίχθηκαν στα Εξάρχεια όταν εν μέσω επεισοδίων χρειάστηκε να μπουν στην περιοχή εργαζόμενοι της ΔΕΗ για να αποκαταστήσουν βλάβη.Το αποτέλεσμα; Οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να σχηματίσουν ανθρώπινη αλυσίδα γύρω τους,   προκειμένου να κάνουν τη δουλειά τους και στη συνέχεια τους φυγάδευσαν!

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Πρωτομαγιάς και ενώ τα Εξάρχεια φλέγονται για άλλη μια φορά, συνεργείο της ΔΕΗ δέχεται κλήση για βλάβη στην περιοχή. «Παγώνουν»,  κάνουν τον …σταυρό τους και βάζουν μπρος για το "άβατο" .

«Είχαν πετροπόλεμο εκείνη τη στιγμή , πέφτανε χημικά .Ηταν ξαμολημένοι οι μπαχαλάκηδες. Δεν καταβαίνεις…  όταν βλέπεις τον άλλον μπροστά σου με τα στυλάρια , με τις μαύρες κουκούλες και τα full face»  δηλώνει στο Star εργαζόμενος της ΔΕΗ που μπήκε στην «πολεμική ζώνη»!   

Οι υπάλληλοι της ΔΕΗ έκαναν όπισθεν και εξαφανίστηκαν απο την περιοχή. Οι κάτοικοι βρέθηκαν σε απόγνωση  και έτσι αποφάσισαν να αναλάβουν δράση.

«Τη δεύτερη φορά δουλέψαμε εκεί με “ασπίδα”, με προστασία απο τους κατοίκους .Δεν πας , δεν μπαίνεις μέσα εκεί. Παλαιότερα έχουν καεί και αυτοκίνητα, μας έχουν κάψει» δηλώνει επίσης ο εργαζόμενος στη ΔΕΗ για τη δεύτερη φάση της…  επιχείρησης. 

Ο Λεωνίδας Ντάτσης, πρόεδρος Τεχνητών ΔΕΔΔΗΕ στην Αθήνα, επισημαίνει για το ίδιο περιστατικό μιλώντας στο Star: “Το συνεργείο ήταν στη μέση για να αποκαταστήσει τη βλάβη .Τους έδιναν βρεγμένες πετσέτες .Κάποιοι στιγμή δεν άντεξαν , σηκωθήκανε και φύγανε με αποτέλεσμα να τους κυνηγάνε με ρόπαλα». 

Το συνεργείο έφυγε άρον  - άρον, για δεύτερη φορά. Φοβήθηκαν για τη ζωή τους καθώς γύρω τους έπεφταν μολότοφ και χημικά. 
Και σαν να μη έφταναν όλα αυτά,  στο σημείο έπρεπε να φτάσει και ο ΔΕΔΔΗΕ για να κάνει τη σύνδεση ο οποίος όμως δεν μπορούσε να προσεγγίσει την περιοχή με τους κατοίκους να…  παρακαλούν στα τηλέφωνα! 

«Για τρίτη φορά δεν μπορέσανε να προσεγγίσουνε την περιοχή.Το ζούμε συνέχεια...» δηλώνει ο κ. Ντάτσης για την τρίτη φάσης της περιπέτειας εργαζόμενων της ΔΕΗ και κατοίκων.   

Μέτα απο ένα απίστευτο μαρτύριο και τουλάχιστον  τρία «πήγαινε – έλα»  της ΔΕΗ , η βλάβη αποκαταστάθηκε στις 9 το βράδυ! Όπως λένε οι κάτοικοι,  πλέον ούτε τα ασθενοφόρα δεν μπαίνουν στα Εξάρχεια. «Καρδιά έπαθα , πήγα να πεθάνω και δεν μπήκε το ασθενοφόρο!» δηλώνει η κάτοικος Εξαρχείων Μαρία Τζανάκη.  

Εγκληματικές ομάδες εκμεταλλεύονται το άβατο και στήνουν τα στρατηγεία τους στην περιοχή .Σήμερα πάντως, μετά απο αστυνομική επιχείρηση εντοπίστηκε διαμέρισμα  - «καβάτζα» με περίπου 155 κιλά χασίς και έγιναν τρεις  συλλήψεις .

Εξάρχεια: Δύο συλλήψεις και ναρκωτικά μετά τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top