Έβρος: Συνελήφθη ύποπτος για συμμετοχή στον ISIS

Επιχείρησε να περάσει στην Ευρώπη από τα ελληνοτουρκικά σύνορα

έκτακτο

Συναγερμός  έχει σημάνει για ακόμα μια φόρμα στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στον Έβρο, καθώς το Μεγάλο Σάββατο συνοριοφύλακες, οι οποίοι πραγματοποιούσαν περιπολίες στα δύσβατα μονοπάτια εντόπισαν μια ομάδα προσφύγων και μεταναστών, που προσπαθούσαν να περάσουν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Ανάμεσα τους ήταν κι ένας 22χρονος Σύρος, προερχόμενος από το Αφγανιστάν. Ο νεαρός πρόσφυγας τράβηξε αμέσως την προσοχή των διωκτικών αρχών, αφού όπως διαπιστώθηκε τα ταξιδιωτικά του έγγραφα ήταν πλαστά.

Κατόπιν έρευνας στις διεθνείς λίστες της Ιντερπόλ διαπιστώθηκε ότι τα τελευταία χρόνια ο νεαρός είχε ζήσει στο Αφγανιστάν, σε περιοχή κατεχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος.

Μάλιστα οι συνοριοφύλακες βρήκαν αποθηκευμένες φωτογραφίες στο κινητό του 22χρονου πρόσφυγα, από ένοπλες συγκρούσεις μαχητών του ISIS, και απο βασανιστήρια στα οποία επέβαλαν τους αιχμαλώτους.

Όπως ήταν φυσικό οι συνοριοφύλακες αμέσως ενημέρωσαν τις αντίστοιχες αστυνομικές αρχές και ακολούθως την αντιτρομοκρατική. 

Ο 22χρομος υποβλήθηκε σε εξονυχιστικό έλεγχο και διαδοχικές καταθέσεις στους αστυνομικούς. Επιπλέον, ξεκίνησε έρευνα στα αρχεία της Ιντερπόλ και του FBI, ώστε να βρεθεί αν o νεαρός Σύρος είναι κάποιος από τους καταζητούμενους μαχητές του ISIS, οι οποίοι μετά από την κατάρρευση του Ισλαμικόυ Κράτους στη Συρία και το Ιράκ επιχειρούν ή πρόκειται να προσπαθήσουν να κεράσουν στην Ευρώπη, μέσω της Τουρκίας.

Παρ' όλ' αυτά δε βρεθηκε κάποιο ύποπτο στοιχείο που να εμπλέκει τον 22χρονο με το Ισλαμικό Κράτος. 

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι έχουν να κάνουν με έναν ακόμα ενθουσιώδη νεαρό μετανάστη, ο οποίος στην προσπάθειά του να εντυπωσιάσει και να εκφοβίσει τους συνοδοιπόρους του στο επικίνδυνο ταξιδι της προσφυγιάς, κατέβασε απο το διαδίκτυο στο κινητό του, τις συγκεκριμένες φωτογραφίες.

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Λαγάνης

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top