Στο εδώλιο οι επτά για τον θάνατο του 53χρονου εικονολήπτη στην Καλαμάτα

Πρόκειται για τα έξι μέλη του «μπουλουκιού» κι έναν δημοτικό σύμβουλο

Δείτε το ρεπορτάζ του Κεντρικού Δελτίου του STAR

Στη μία το μεσημέρι οδηγούνται στο αυτόφωτο οι επτά συλληφθέντες με την κατηγορία του πλημμελήματος, για τον θάνατο του εικονολήπτη στην Καλαμάτα. 

Επτά συλλήψεις στην Καλαμάτα για τον θάνατο του εικονολήπτη

Αποκλειστικά στο STAR - Τι είπε η σύζυγος του άτυχου εικονολήπτη

Ξέσπασε ο γιος του άτυχου εικονολήπτη κατά του δημάρχου Καλαμάτας

Ειδικότερα, οι επτά συλληφθέντες, δηλαδή τα έξι μέλη του «μπουλουκιού» και ο δημοτικός σύμβουλος, οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα Καλαμάτας, ενώ θα παραμείνουν κρατούμενα μέχρι τη δίκη.

Ο 53χρονος εικονολήπτης, Κώστας Θεοδωρακάκης, χτυπήθηκε από σαϊτα στην Καλαμάτα, ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα, τη στιγμή που ο ίδιος βιντεοσκοπούσε τον σαϊτοπόλεμο, ένα έθιμο που αναβιώνει πολλά χρόνια στην πόλη. Ο ιδιοκτήτης ραδιοφωνικού σταθμού και οπερατέρ μετέδωσε επί της ουσίας τον θάνατό του σε απευθείας σύνδεση.

Εντωμεταξύ, μετά την κατακραυγή του κόσμου και του γιου του εικονολήπτη για τις δηλώσεις του δημάρχου ότι δε θα απαγορευτεί ο σαϊτοπόλεμος γιατί είναι στο DNA των Μεσσήνιων, ο δήμος Καλαμάτας ανακαλεί με δήλωσή του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου

«Εκφράζουμε τον πόνο και τη θλίψη μας για το θάνατο του συμπολίτη μας αειμνήστου Κώστα Θεοδωρακάκη, που προήλθε από ανεξέλεγκτη σαΐτα, το βράδυ του Πάσχα, στην ετήσια εκδήλωση της Σαϊτομαχίας.

Ο αείμνηστος Κώστας Θεοδωρακάκης υπήρξε ακάματος, προσεκτικός και αντικειμενικός παράγων των τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, με μεγάλη προσφορά στην ενημέρωση και την προβολή των τοπικών εκδηλώσεων και εθίμων μας.

Ο Δήμαρχος και ο Δήμος Καλαμάτας εκφράζουν τα ολόθερμα συλλυπητήρια και την ειλικρινή συμπαράστασή τους προς την οικογένεια του αδικοχαμένου Κώστα, η οποία και θα αποδειχθεί έμπρακτα.

Όσον αφορά στο Πασχαλινό έθιμο της Σαϊτομαχίας, το οποίο μετρά ζωή πολλών δεκαετιών, σχεδόν από την Απελευθέρωση, με κέντρο του την Καλαμάτα αλλά κι άλλες περιοχές της Μεσσηνίας, η σημερινή Δημοτική Αρχή συνέχισε την παράδοση όλων των προηγουμένων, στηρίζοντας το έθιμο στο μέτρο των δυνατοτήτων του Δήμου και με ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επομένως, είναι προφανές, πως ύστερα από το προχθεσινό συγκλονιστικό γεγονός της απώλειας ανθρώπινης ζωής, η συνέχιση ή μη του εθίμου πρέπει να αντιμετωπισθεί σε συνεργασία με την πολιτεία και με εξέταση όλων των παραμέτρων, ιδιαιτέρως αυτών που συνδέονται με την ασφάλεια.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου Κώστα»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top