Άγιο Φως: Αλαλούμ με την άφιξη στην Ελλάδα και ενόχληση στην Εκκλησία

Η αλλαγή στο αεροδρόμιο της άφιξης και η καθυστέρηση

Άφιξη Αγίου Φωτός στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας

Σύγχυση προκλήθηκε για πρώτη φορά σχετικά με την άφιξη του Αγίου Φωτός το Μεγάλο Σάββατο  από τα  Ιεροσόλυμα στην Αθήνα, με τον τόπο προσγείωσης του κυβερνητικού αεροσκάφους που εστάλη για τη μεταφορά του ( με επικεφαλής της αποστολής τον υφυπουργό Εξωτερικών Μάρκο Μπόλαρη) να αλλάζει αιφνιδιαστικά.   

Άναψε το Άγιo Φως στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα

Έτσι, αντί για το αεροδρόμιο  «Ελευθέριος Βενιζέλος» όπου γινόταν κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια η προσγείωση, ορίστηκε το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας για την άφιξη του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα, για άγνωστο λόγο. 

Στην Ελλάδα το Άγιο Φως - Υποδοχή με τιμές αρχηγού κράτους

Από εκεί επρόκειτο να μεταφερθεί με ιδιωτικό αεροσκάφος στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», αλλά την εικόνα  αλαλούμ επέτεινε η μεγάλη καθυστέρηση (πλέον της 1.30 ώρας)  στην ώρα άφιξης και η νέα αλλαγή στον προγραμματισμό καθώς  το Άγιο Φως μεταφέρθηκε τελικά οδικώς στο αεροδρόμιο των Σπάτων, προκειμένου να αρχίσει «αγώνας δρόμου» για να προλάβει να μεταφερθεί στις Μητροπόλεις πριν την Ανάσταση!   Χαρακτηριστικό είναι ότι στη Θεσσαλονίκη το Άγιο Φως έφτασε την ώρα που ξεκινούσε η αναστάσιμη Ακολουθία με πτήση της Ολυμπιακής.             

Σύμφωνα με συνεργάτες του μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαου  και τα όσα δήλωσαν στο Σκάι, ο επιχώριος για την περιοχή του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» μητροπολίτης ενημερώθηκε τη Μεγάλη Πέμπτη το βράδυ για την αλλαγή από τον υφυπουργό Εξωτερικών Μάρκο Μπόλαρη, δίχως  να λάβει περαιτέρω εξηγήσεις, περά από τη διευκρίνιση ότι η εντολή προήλθε από «ανώτερα κλιμάκια».

Ο κ. Νικόλαος φέρεται να εξέφρασε την ενόχλησή του καθώς θεώρησε ότι η χρήση της Ελευσίνας υποβαθμίζει την υποδοχή του Αγίου Φωτός αλλά και επειδή το στρατιωτικό αεροδρόμιο βρίσκεται γεωγραφικά έξω από την δικαιοδοσία του, με αποτέλεσμα να αποφασίσει να μην συνοδεύσει την ελληνική αποστολή η οποία μετέβη το Μεγάλο Σάββατο  στα Ιεροσόλυμα.  Δήλωσε επίσης ότι θα ενημερώσει εγγράφως την Ιερά Σύνοδο για την στάση της κυβέρνησης. Στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας μετέβη τελικά ο μητροπολίτης Μεγάρων Κωνσταντίνος.  

Η υποδοχή του Αγίου Φωτός έγινε πάντως με τιμές αρχηγού κράτους, όπως κάθε χρόνο, έστω και σε διαφορετικό αεροδρόμιο.  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top