Αμερικανικό αντιτορπιλικό «έδεσε» στο λιμάνι του Πειραιά

Συνοδευμένο από δύο ρυμουλκά

Συνοδευμένο από δύο ρυμουλκά, το «MITSCHER», το αμερικανικό πυραυλοφόρο αντιτορπιλικό με μήκος 154 μέτρα, «έδεσε» στο λιμάνι του Πειραιά.

To STAR μπήκε στα άδυτα του πανίσχυρου πολεμικού πλοίου του 6ου Αμερικανικού Στόλου, που επιχειρεί σε Ευρώπη και Αφρική, ενώ αποτελεί μια πλωτή πλατφόρμα οπλικών συστημάτων, καθώς έχει τη δυνατότητα να φέρει 90 βαλλιστικούς πυραύλους.

 «Το USS MITSCHER είναι ένα αντιτορπιλικό 24 ετών, έχει βαλλιστικούς πυραύλους, περίπου 300 άτομα προσωπικό και είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ, κοντά στους Έλληνες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυβερνήτης του USS MITSCHER, Ίαν Σκάλετιν.

Το αντιτορπιλικό του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού πραγματοποιεί εθιμοτυπική επίσκεψη στη χώρα μας και βρίσκεται εδώ στο πλαίσιο της περαιτέρω σύσφιξης των ελληνοαμερικανικών αμυντικών σχέσεων.  

Αμερικανικό αντιτορπιλικό «έδεσε» στο λιμάνι του Πειραιά

EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Ανάμεσα στα 300 άτομα του πληρώματος του αμερικανικού αντιτορπιλικού, που έχει «δέσει» στον Πειραιά, είναι και ένας Ελληνοαμερικανός, ο  Άντεν Κουτσουρέλης, με καταγωγή από την Κρήτη.

Με έναν μικρό, πολυεθνικό «ναύσταθμο» μοιάζει τα τελευταία 24ωρα το λιμάνι του Πειραιά, αφού εκτός από το αμερικανικό αντιτορπιλικό, έχουν καταπλεύσει άλλα δύο πολεμικά πλοία. Μια γαλλική φρεγάτα τύπου FREMM αλλά και ένα ερευνητικό- ωκεανογραφικό του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού. 

Αμερικανικό αντιτορπιλικό «έδεσε» στο λιμάνι του Πειραιά

EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top