Ανακαλείται παιδικό καθισματάκι ως υπεύθυνο για θανάτους βρεφών

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας

Το καθισματάκι που ανακαλείται

Ο αμερικανικός κολοσσός Mattel ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ανακαλεί από την αγορά παγκοσμίως 4,7 εκατομμύρια βρεφικά καθισματάκια – ριλάξ της Fisher Price. 

Η ανάκληση αποφασίστηκε μετά από προειδοποίηση των αμερικανικών αρχών ότι τα καθισματάκια αυτά ευθύνονται για τον θάνατο περίπου 30 βρεφών μέσα σε 10 χρόνια. 

 

 

Η Fisher Price στην ανακοίνωσή της βεβαιώνει ότι το προϊόν της είναι ακίνδυνο, ωστόσο προχωρά στην εκούσια ανάκληση όλων των δειγμάτων από το καθισματάκι – ριλαξ “Rock ‘n Play Sleeper”, καθώς έχουν αναφερθεί θάνατοι βρεφών ενώ βρισκόντουσαν στο συγκεκριμένο καθισματάκι, χωρίς να έχουν δεθεί. 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ στις 5 Απριλίου, η USCPSC είχε εκδώσει προειδοποίηση για το προϊόν αυτό, επικαλούμενη τότε τον θάνατο 10 βρεφών από το 2015 «αφότου τα μωρά γύρισαν μπρούμυτα ή στο πλάι, καθώς δεν είχαν δεθεί με τις ζώνες ασφαλείας που έχει το καθισματάκι-ριλάξ». Η Επιτροπή, σε συμφωνία με την Fisher-Price , καλούσε τους καταναλωτές να σταματήσουν να το χρησιμοποιούν στον τρίτο μήνα των βρεφών ή «από την στιγμή που αρχίζει να μαθαίνει να γυρνάει».

Τελικά την Παρασκευή, ο κατασκευαστής και η Επιτροπή ανακοίνωσαν την ανάκληση του προϊόντος, με την USCPSC να επικαλείται αυτήν τη φορά τον θάνατο «περισσότερων από 30 μωρών» από την κυκλοφορία στην αγορά του μοντέλου αυτού το 2009 και ζήτησαν από τους γονείς να σταματήσουν αμέσως να το χρησιμοποιούν.

«Εμμένουμε ότι τα προϊόντα μας είναι ασφαλή. Ωστόσο λόγω περιστατικών που αναφέρθηκαν σε περιπτώσεις κατά τις οποίες το προϊόν χρησιμοποιήθηκε χωρίς να γίνονται σεβαστές οι προειδοποιήσεις για την ασφάλεια και οι οδηγίες χρήσης, αποφασίσαμε εκουσίως να το ανακαλέσουμε», επισημαίνει επίσης η Mattel, η μητρική εταιρεία της Fisher-Price, σε ανακοίνωση Τύπου που εξέδωσε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top