Ολοκληρώθηκε το μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

Μαθητές και καθηγητές ζήτησαν να μην κατατεθεί το νέο νομοσχέδιο

Με καπνογόνα στα χέρια, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στο νέο νομοσχέδιογια το νέο Λύκειο και τον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια, μαθητές, καθηγητές και γονείς συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και ξεκίνησαν πορεία προς τη Βουλή, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που είχε κηρύξει για την Παρασκευή η ΟΛΜΕ. 

Μαθητές δηλώνουν στο star.gr την αντίθεσή τους στο νέο νομοσχέδιο που προβλέπει νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. 

Μαθητές δήλωσαν ότι με το νέο νομοσχέδιο μετατρέπονται σε πειραματόζωα και ενισχύεται η παραπαιδεία. 

Όπως είπαν στο star.gr με το νέο νομοσχέδιο εξοντώνονται οι ίδιοι ψυχικά και σωματικά και οι γονείς τους οικονομικά, ενώ τόσο οι μαθητές, όσο και οι καθηγητές υποστήριξαν ότι η Γ΄ Λυκείο μετατρέπεται σε προπαρασκευαστικό στάδιο για την είσοδο στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ. 

Ο πρώην πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Γ. Καλομοίρης μίλησε στο star.gr για τα αρνητικά στοιχεία του νέου νομοσχεδίου για την Παιδεία.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, ζητώντας το σχολείο να υπηρετεί τον ουσιαστικό του ρόλο, αυτόν της ολόπλευρης γνώσης και καλλιέργειας των μαθητών. 

Ο Γαβρόγλου για τις αλλαγές στην Παιδεία

Ο Υπουργός Παιδείας αναφερόμενος από το βήμα της Βουλής στο θέμα των αλλαγών στην παιδεία, υποστήριξε ότι θα μπει τάξη στην ακαταστασία, η ύλη θα είναι  διαχειρίσιμη και με αυτόν τον τρόπο «θεωρούμε ότι και τα παιδιά θα μπουν σε μία καθημερινότητα που να μην έχουν αυτό το τρελό άγχος, οι γονείς δε θα έχουν λόγο να στέλνουν τα παιδιά τους να κάνουν ιδιαίτερα και οι εκπαιδευτικοί θα αποκτήσουν ξανά τον ρόλο που πρέπει».

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Λαγάνης

Επιμέλεια: Ευαγγελία Ντούρου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top