Αδιέξοδο για το «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο

Έντονες οι πιέσεις των επιχειρηματιών της περιοχής

ζακυνθος ναυαγιο

Με το καλοκαίρι να είναι προ των πυλών, η διασημότερη παραλία της Ζακύνθου και μία από τις δέκα καλύτερες του κόσμου (όπως έχει χαρακτηριστεί από διεθνή μέσα), είναι άγνωστο πότε θα ανοίξει καθώς έχει δημιουργηθεί αδιέξοδο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι πιέσεις των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή είναι έντονες.

Στην πρόσφατη συζήτηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο Ζακύνθου, αποφασίστηκε από τον δήμαρχο ,Παύλο Κολοκοτσά, η συγκρότηση επιτροπής, η οποία θα καταβάλει προσπάθεια για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Εικόνα από την κατολίσθηση που είχε σημειωθεί στα μέσα του Σεπτέμβρη, με αποτέλεσμα η παραλία να κλείσει για λόγους ασφαλείας. Φωτογραφία: Eurokinissi

Το θέμα στην ημερήσια διάταξη ήταν η παρουσίαση της επιστημονικής έκθεσης «εκτίμηση κατολισθητικού κινδύνου στην παραλία του Ναυαγίου» που εκπονήθηκε πρόσφατα από τον καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα και παραδόθηκε στις τοπικές Αρχές.

Ο δήμαρχος Ζακύνθου ενημέρωσε ότι «ο κ. Λέκκας κινήθηκε ταχύτατα και ετοίμασε τη μελέτη, η οποία προβλέπει τρεις ζώνες», ενώ γνωστοποίησε ότι η μελέτη κοινοποιήθηκε στον λιμενάρχη Ζακύνθου, ο οποίος του απάντησε ότι «χρειάζεται έγγραφο από κάποια δημόσια υπηρεσία για να ανοίξει την παραλία στο κοινό».

«Δεχομαστε πιέσεις από παντού και γι' αυτό τους καλώ εντός της εβδομάδας στο γραφείο μου» σημείωσε ο κ. Κολοκοτσάς, ο οποίος ανέφερε ότι «ο εισαγγελέας ζήτησε να μπουν πινακίδες στον χώρο». 

Στη συζήτηση παραβρέθηκε εκπρόσωπος των επαγγελματιών της περιοχής που πρότεινε να τοποθετηθεί ένα άτομο που θα επιβλέπει τον χώρο και την τήρηση των μέτρων που προβλέπει η μελέτη «Λέκκα» ενώ υποσχέθηκε «την παρουσία ναυαγοσωστικού σκάφους», αρκεί να ανοίξει η παραλία. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top