Φοιτητικές εκλογές: Πρώτη δύναμη ξανά η ΔΑΠ

Διαφορετικά αποτελέσματα έβγαλε η κάθε παράταξη

Φοιτητικές εκλογές

Για 33η χρονιά επικράτησε η φοιτητική παράταξη της ΝΔ, ΔΑΠ – ΝΔΦΚ στις φοιτητικές εκλογές που διεξήχθησαν την Τετάρτη σε όλα τα πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας. 

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η ΔΑΠ σε 50 φοιτητικούς συλλόγους ΑΕΙ παίρνει 50% και στα ΤΕΙ 76,6%  και ακολουθεί η ΠΚΣ, με ποσοστό πάνω από 20% (25,17% σύμφωνα με την ίδια). 

Ακολουθούν η ΕΑΑΚ 7% σύμφωνα με τη ΔΑΠ, 8,24% σύμφωνα με την ΠΚΣ και η ΠΑΣΠ 8% σύμφωνα με τη ΔΑΠ, 7,65% σύμφωνα με την ΠΚΣ. Σε χαμηλό ποσοστό, 0,73%, το ΜΠΛΟΚΟ, που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα αποτελέσματα που δίνει η ΔΑΠ για τα πανεπιστήμια σε ενσωμάτωση 47% είναι:

Τα αποτελέσματα που δίνει η Πανσπουδαστική έχουν ως εξής:

Τα αποτελέσματα που δίνουν τα ΕΑΑΚ:

Ένταση κατά τη διάρκεια των φοιτητικών εκλογών

Και από αυτή την εκλογική αναμέτρηση δεν έλειψε η ένταση και τα επεισόδια. Μέλη της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ κατήγγειλαν το βράδυ της Τετάρτης ότι δέχθηκαν επίθεση από μέλη της ΚΝΕ στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, την ώρα της καταμέτρησης των ψήφων με αποτέλεσμα ένας φοιτητής να τραυματιστεί και να μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. 

Μέλη της Πανσπουδαστικής ωστόσο ανέφεραν ότι εκείνοι ήταν τα θύματα της επίθεσης και πως ένας σπουδαστής της δέχθηκε χτυπήματα και φέρει μώλωπες. 

Τα μέλη της Πανσπουδαστικής αποχώρησαν συντονισμένα από το ΤΕΙ μετά το συμβάν και δήλωσαν ότι δεν αναγνωρίζουν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για τις φοιτητικές εκλογές.

Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης και το Πάντειο Πανεπιστήμιο, όταν αντιεξουσιαστές εισέβαλαν στο χώρο του πανεπιστημίου με καδρόνια, πέταξαν τρικάκια και φώναξαν συνθήματα κατά των φοιτητικών εκλογών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top