Αλωνίζουν οι Τούρκοι ψαράδες – Βρέθηκαν 300 μέτρα από την Ψέριμο

Τι καταγγέλλουν Καλύμνιοι αλιείς

ψεριμος τουρκοι ψαραδες

Συνεχίζουν την προκλητική τους συμπεριφορά στο Αιγαίο οι Τούρκοι ψαράδες, οι οποίοι βρέθηκαν μία… «ανάσα» από την Ψέριμο.

Όπως θα δείτε και στο video του newpost, κατάφεραν να φτάσουν μόλις 300 μέτρα από τις ακτές της Ψερίμου.

Παρά το γεγονός ότι Έλληνες αλιείς τους ζήτησαν να φύγουν από τα ελληνικά χωρικά ύδατα εκείνοι δεν πτοήθηκαν.

Μάλιστα οι Καλύμνιοι ψαράδες καταγγέλλουν ότι το λιμενικό δεν πλησίασε το σημείο παρά τις εκκλήσεις τους. 

Το βίντεο τραβήχτηκε το απόγευμα της 24ης Μαρτίου. Τότε, δυο Τούρκικες μηχανότρατες εντοπίστηκαν από Έλληνες ψαράδες να ψαρεύουν μόλις ένα μίλι μέτρα από τις ακτές τις Ψερίμου με ρότα προς την Αμμόγλωσα της Κω. 

Οι Έλληνες ψαράδες κινήθηκαν προς το μέρος τους και τους ζήτησαν να απομακρυνθούν, με τους Τούρκους ψαράδες να τους παρακολουθούν ατάραχοι και να τους φωτογραφίζουν προκλητικά! 

« Ρε παιδιά τι κάνετε εδώ, τι κάνετε εδώ, εδώ είναι Ελλάδα, πηγαίντε μέσα να δουλέψετε, εδώ δεν είναι Τουρκία», τους είπε ο κ. Σαρούκος που πλάγιασε με το δικό του σκάφος τα ψαράδικα των Τούρκων. 

Καθημερινό φαινόμενο οι παραβιάσεις

Όπως καταγγέλει ο κύριος Κώστας Σαρούκος «είναι πλεον καθημερινό φαινόμενο οι παραβιάσεις των Τούρκων, είμαι 65 χρονών, μια ζωή μέσα στη θάλασσα και τέτοια ξεφτίλα δεν έχω ξαναδεί. Αυτά δεν συμβαίνουν μόνο στην Ψέριμο αλλά και στο Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι, το Πυθαγόρειο και την Σαμιοπούλα στη Σάμο. Τουλάχιστον στην Σάμο τα πλωτά του λιμενικού πηγαίνουν και τους διώχνουν, άσχετα αν οι Τούρκοι ξαναμπαίνουν στα νερά μας».

Οι καταγγελίες για αδράνεια του  λιμενικού

«Καλούσαμε και το λιμεναρχείο της Κω και της Καλύμνου και δεν έκαναν τίποτα, χρειάστηκε να μιλήσω με τα κεντρικά για να υπάρξει αντίδραση και να απομακρυνθούν οι Τούρκοι από τα Ελληνικά χωρικά ύδατα» δηλώνει ο κος Σαρούκος στο newpost.

«Κάλεσα το λιμεναρχείο Καλύμνου και τους είπα για τα δυο Τούρκικα αλιευτικά, πως είναι ντροπή και αμαρτία από το θεό να έρχονται μέσα στο σπίτι μας και να μας κλέβουν τα αλιεύματα. Μου είπαν πως τα ραντάρ βλέπουν τα σκάφη πέντε μίλια μακριά, τους απάντησα είναι δυνατόν να μην με πιστεύετε εμένα που είμαι εδώ; Μετά μου ανέφεραν πως θα πρέπει να πάρουμε για να κάνουμε οποιαδήποτε κίνηση και τελικά, ενώ είχε μόλις 3 μποφόρ, μου είπαν πως δεν είναι καλές οι καιρικές συνθήκες για να προσεγγίσουν. Στη συνέχεια κάλεσα το λιμεναρχείο της Κω που τους ζήτησα να στείλουν σκάφος, τους έστειλα τα ονόματα των σκαφών μας και βίντεο από το σημείο. Μου είπαν πως είναι αρμοδιότητα του λιμεναρχείου Καλύμνου, αλλά θα βγάλουν σκάφος, κάτι που δεν έκαναν. Τελικά κάλεσα στο αρχηγείο του λιμενικού και τους ανέφερα τι συμβαίνει».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top