Ξεκίνησε ο 7ος διάπλους της «Axion-Hellas»

Ιατρική κι εκπαιδευτική βοήθεια στους ακρίτες 5 νησιών

Ξεκίνησε για έβδομη φορά ο διάπλους της «Axion-Hellas» προς ακριτικά νησιά του Αιγαίου.

Οι 170 εθελοντές με έντεκα σκάφη, της φιλανθρωπικής οργάνωσης, μέχρι την επόμενη Κυριακή, θα επισκεφτούν πέντε νησιά των Δωδεκανήσων για να προσφέρουν ιατρική, εκπαιδευτική κι άλλη βοήθεια στους ακρίτες και κυρίως στα παιδιά που ζουν εκεί. Πρώτο σταθμός η Αστυπάλαια, και τελικός προορισμός το Καστελλόριζο

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel 

Ανάμεσά τους θα είναι 48 γιατροί και οδοντίατροι, 28 διαφορετικών ειδικοτήτων.

«Είναι για μας κάτι σαν καθήκον. Νιώθουμε και πολλή συγκίνηση, διότι είναι ένα έργο που ακουμπά πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι χρειάζονται βοήθεια», δήλωσε ο πρίγκιπας Νικόλαος.

Ιατρική κι εκπαιδευτική βοήθεια στους ακρίτες 5 νησιών

Εκτός από τον ιατρικό κι εκπαιδευτικό εξοπλισμό, θα συμβάλουν στην προώθηση έργων υποδομής και θα παρουσιάσουν εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα. 

Οι εθελοντές έχουν την αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση από φορείς και ιδρύματα, από την Ελλάδα και το εξωτερικό. «Έχουμε 7 διαφορετικούς φορείς και ιδρύματα, μεταξύ των οποίων και το Ίδρυμα Μαριάννα Βαρδινογιάννη, με το οποίο συνεργαζόμαστε χρόνια», επεσήμανε ο πρίγκιπας Νικόλαος.

Σημαντικό είναι επίσης το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Ιδρύματος Ρόμπερτ Κέννεντυ με τίτλο «λέμε αλήθεια στην εξουσία».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top