Σταθμός Λαρίσης: Aποχώρησαν οι πρόσφυγες μετά την κατάληψη

Κανονικά το βραδινό δρομολόγιο

Δείτε στο video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star τι συνέβη σήμερα σε Διαβατά και Σταθμό Λαρίσης

Αποχώρησαν οι πρόσφυγες που είχαν κάνει από το πρωί της Παρασκευής κατάληψη στον σταθμό Λαρίσης καθώς οι αρχές τους απαγόρευαν την επιβίβαση στο τρένο.

Αίτημά τους ήταν να μεταβούν στη βόρεια Ελλάδα και από εκεί στα σύνορα μετά από τη φήμη που άρχισε να διαρρέεται την Πέμπτη μέσω των social media ότι θα ανοίξουν τα σύνορα.

Αποτέλεσμα ήταν να επικρατήσει ένταση αλλά και απίστευτη ταλαιπωρία για τον κόσμο που ήθελε να ταξιδέψει όχι μόνο για Θεσσαλονίκη, αλλά για Χαλκίδα, Κόρινθο και άλλους προορισμούς.

Μετά την έκρυθμη κατάσταση που επικράτησε, το απόγευμα της Παρασκευής τα πρώτα πούλμαν μετέφεραν τους πρόσφυγες πίσω στις δομές όπου φιλοξενούνται. 

«Γίνεται μια προσπάθεια να καταλάβουν οι άνθρωποι ότι όλες οι διαβεβαιώσεις και οι υποσχέσεις που τους δόθηκαν δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Διακινδυνεύουν πιο πολλά από αυτά που ελπίζουν να κερδίσουν. Τους ενημερώνουμε συνέχεια και ήδη έχουν αρχίσει να αποχωρούν», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Κλάπας, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο οποίος μετέβη στον σταθμό Λαρίσης με κλιμάκιο του υπουργείου.

Διαβατά: Φωτιές, χημικά και συγκρούσεις προσφύγων με αστυνομικούς

Κατάληψη προσφύγων στον σταθμό Λαρίσης. Φωτογραφία: Λιάκος Γιάννης/InTime

Τι συμβαίνει με τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Κανονικά αναμένεται να πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το βραδινό δρομολόγιο (23:55’) της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ από την Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη.

Νωρίτερα τα δρομολόγια είχαν ανασταλεί και όλοι οι επιβάτες είχαν αναχωρήσει με πούλμαν για τους προγραμματισμένους προορισμούς τους. 

Όσοι πρόσφυγες είχαν αγοράσει εισιτήρια για το τρένο, τους επεστράφησαν τα χρήματα.

Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους επιβάτες που σκόπευαν να αναχωρήσουν υπάρχουν πρόσφυγες οι οποίοι έχουν ήδη πάρει άσυλο και πρέπει να παρουσιαστούν στη δομή τους, αλλά δεν μπορούν να ταξιδέψουν, λόγω της γενικής απαγόρευσης.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top