Κάθε δύο χρόνια πλέον η βίζα των Ελλήνων για τις ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν εμπράκτως ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα

Διαβατήριο

Ανά δύο χρόνια, και όχι ανά έτος, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, θα μπορούν πλέον οι Έλληνες (είτε είναι επιχειρηματίες, είτε τουρίστες) να ανανεώνουν τη βίζα για τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), δηλαδή την 90 ημερών άδεια εισόδου και παραμονής χωρίς προξενική θεώρηση.

Η Ελληνική Αστυνομία υπέγραψε σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας με την Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη στο περιθώριο της σημερινής συνάντησης της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη με την αρμόδια για θέματα καταπολέμησης τρομοκρατίας και βίαιου εξτρεμισμού αξιωματούχο του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Αλίνα Ρομανόφσκι.

Brexit: Βίζα για τους Ευρωπαίους πολίτες σε περίπτωση εξόδου χωρίς συμφωνία

Στη συνάντηση έδωσαν το παρών και ο Προϊστάμενος Επιτελείου της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Αριστείδης Ανδρικόπουλος και ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρεϊ Πάιατ.

Αντικείμενο του Μνημονίου, σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, είναι η παροχή τεχνικής συνδρομής από πλευράς ΗΠΑ για την υλοποίηση των προβλέψεων του Ν. 4579/2018 (υποχρεώσεις αερομεταφορέων σχετικά με τα αρχεία επιβατών), ο οποίος ενσωματώνει την ευρωπαϊκή Οδηγία σχετικά με τη χρήση των δεδομένων που περιέχονται στα ονομαστικά αρχεία επιβατών για την πρόληψη, ανίχνευση, διερεύνηση και δίωξη τρομοκρατικών και σοβαρών εγκλημάτων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top