Brexit: Βίζα για τους Ευρωπαίους πολίτες σε περίπτωση εξόδου χωρίς συμφωνία

Νέα ψηφοφορία στις 13 Φεβρουαρίου

brexit μει

Αίτηση για βίζα (ευρωπαϊκή άδεια προσωρινής παραμονής) θα πρέπει να καταθέσουν οι Ευρωπαίοι πολίτες που θέλουν να ταξιδέψουν στη Βρετανία μετά τις 29 Μαρτίου, είτε να μείνουν για πάνω από τρεις μήνες, σε περίπτωση που υπάρξει έξοδος χωρίς συμφωνία.

Αυτό ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο εσωτερικών, σημειώνοντας πως έτσι θα δοθεί στη Βρετανία πλήρης έλεγχος των συνόρων της, για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες.

«Η Μέρα της Μαρμότας» το Plan B της Μέι για το Brexit

Brexit: Αίτηση μόνιμου κατοίκου μέσω κινητού για τους Ευρωπαίους

Ο Yπουργός Εσωτερικών, Sajid Javid, δήλωσε ακόμα ότι έτσι θα μπει ένα οριστικό τέλος στην ελεύθερη μετακίνηση μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρέπει να προσεγγίσουμε το ζήτημα πρακτικά και να αποτρέψουμε τη διάσπαση ώστε η Βρετανία να παραμείνει ανοιχτή σε επιχειρηματικές δραστηριότητες. Γι’ αυτόν τον λόγο θα υπάρξουν προβλέψεις για μία μεταβατική περίοδο που θα δίνει σε πολίτες της Ε.Ε. που έρχονται (σ.σ. στη χώρα) και μετά τις 29 Μαρτίου μία προσωρινή άδεια παραμονής», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στις 13 Φεβρουαρίου η νέα ψηφοφορία για το Brexit

Την ίδια στιγμή η πολιτική αναταραχή στη Βρετανία συνεχίζεται, με την Τερέζα Μέι να κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να αποφευχθεί μία άτακτη έξοδος.

Η Πρωθυπουργός της Βρετανίας, δήλωσε σε βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος ότι σκοπεύει να θέσει σε ψηφοφορία τη συμφωνία για το Brexit στις 13 Φεβρουαρίου.

Αυτό μετέδωσε το Sky News, επικαλούμενο διάφορες πηγές.

Η Συμφωνία Αποχώρησης που είχε παρουσιάσει η Μέι στη Βουλή των Κοινοτήτων απορρίφθηκε με συντριπτική πλειοψηφία στις αρχές του μήνα. Η πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι θέλει να λάβει ορισμένες εγγυήσεις σε ό,τι αφορά το θέμα των συνόρων με τη Βόρεια Ιρλανδία, ώστε να την στηρίξουν στο κοινοβούλιο οι βουλευτές του κόμματός της που τάσσονται υπέρ του Brexit αλλά και το μικρό, βορειοϊρλανδικό κόμμα DUP το οποίο στηρίζει την κυβέρνηση.

Βrexit: Αποκλείει νέο δημοψήφισμα η Τερέζα Μέι

Αυξάνεται ο κίνδυνος Brexit χωρίς συμφωνία - Ενημερώνει Βρυξέλλες η Μέι

«Πρέπει να αλλάξει η Συμφωνία Αποχώρησης»

Για να αποφύγει να επαναληφθεί αυτό που είχε συμβεί και στις αρχές του μήνα, «η Συμφωνία για την Αποχώρηση θα πρέπει να αλλάξει, προκειμένου να λάβει την απαιτούμενη υποστήριξη από την Βουλή των Κοινοτήτων».Αυτό δήλωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ, στην ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Η πρωθυπουργός είναι απολύτως δεσμευμένη να γίνει η αποχώρηση από την ΕΕ με συμφωνία, αλλά σαφώς για να κερδίσουμε κοινοβουλευτική υποστήριξη σε αυτή την συμφωνία, θα πρέπει να γίνουν ορισμένες αλλαγές» ανέφερε, αλλά δεν διευκρίνισε αν οι αλλαγές αφορούν το κείμενο της συμφωνίας αποχώρησης ή κάποιο είδος προσθήκης σε αυτή.

Ψάχνει λύσεις για το Brexit η Τερέζα Μέι

Αναφερόμενος στις αντιρρήσεις της ΕΕ για μία επαναδιαπραγμάτευση, τόνισε ότι τόσο οι ευρωπαίοι ηγέτες όσο και το Ηνωμένο Βασίλειο θέλουν η αποχώρηση να γίνει με συμφωνία, καθώς αυτό είναι προς το συμφέρον όλων, ωστόσο, η συμφωνία απορρίφθηκε από το κοινοβούλιο, οπότε, «εάν θέλουμε να φύγουμε με συμφωνία, θα χρειαστεί να γίνουν ορισμένες αλλαγές».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top