«Η Μέρα της Μαρμότας» το Plan B της Μέι για το Brexit

Οι «τρεις βασικές αλλαγές» που κανείς δε βλέπει

brexit μει

Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται για ακόμα μία φορά η Τερέζα Μέι με το Plan B της για το Brexit, καθώς όλα τα κόμμα του κοινοβουλίου αλλά και επικεφαλής επιχειρηματικών φορέων, θεωρούν πως δε διαφέρει σε τίποτα από το σχέδιο που οδήγησε στη συντριβή της, την προηγούμενη εβδομάδα.

Μετά την καταψήφιση του σχεδίου για το Brexit με διαφορά 230 ψήφων από τη Βουλή των Κοινοτήτων, η Βρετανίδα Πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι θα προβεί σε τρεις βασικές αλλαγές στην πολιτική της.

Brexit: Αίτηση μόνιμου κατοίκου μέσω κινητού για τους Ευρωπαίους

Βrexit: Αποκλείει νέο δημοψήφισμα η Τερέζα Μέι

Ωστόσο πολλοί βουλευτές ισχυρίστηκαν ότι δεν έφερε τίποτα καινούργιο στο κοινοβούλιο, ούτε κάτι που θα μπορούσε να άρει το αδιέξοδο. Εκπρόσωποι των επιχειρήσεων προειδοποίησαν ότι οι ανακοινώσεις της πρωθυπουργού φέρνουν τη χώρα ένα βήμα πιο κοντά στο δυνητικά καταστροφικό σενάριο της εξόδου χωρίς συμφωνία, ενώ μερίδα του βρετανικού Τύπου παρομοίασε το plan B με τη... «Μέρα της Μαρμότας».

Μετά τις τοποθετήσεις, η Βρετανίδα πρωθυπουργός κατέθεσε την πρότασή της, την οποία οι βουλευτές θα έχουν τη δυνατότητα να τροποποιήσουν πριν τελικά να ψηφίσουν την 29η Ιανουαρίου.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση της Μέι υπέστη νέα ήττα χθες Δευτέρα στη Βουλή των Λόρδων: τα μέλη της, σε μία ασυνήθιστη απόφασή τους, ψήφισαν (με 243 «ναι» έναντι 208 «όχι») να καθυστερήσουν τη διαδικασία του νομοσχεδίου για τις διεθνείς εμπορικές συμφωνίες μετά το Brexit, μέχρι να λάβουν επιπλέον λεπτομέρειες για τον τρόπο που θα συναφθούν και θα ελέγχονται. Η απόφαση δεν θα έχει επίπτωση στη διαβούλευση επί του νομοσχεδίου, αλλά στην κοινοποίησή του, η οποία δεν θα ξεκινήσει μέχρι η κυβέρνηση να συμμορφωθεί προς το αίτημα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top