Σεισμός στο Γαλαξίδι: Ταρακουνήθηκε η μισή Ελλάδα – Τι λένε οι σεισμολόγοι

To ίδιο ρήγμα είχε δώσει τον μεγάλο σεισμό στο Αίγιο το 1995

Η μισή Ελλάδα ταρακουνήθηκε το μεσημέρι από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο το Γαλαξίδι.

Ο σεισμός προκάλεσε αρκετές ζημιές σε καταστήματα, με δεκάδες προϊόντα να πέφτουν και να αχρηστεύονται, ενώ πολλοί κάτοικοι σε Πελοπόννησο και Αττική ανησύχησαν έντονα για το ενδεχόμενο και νέου μεγάλου μετασεισμού.

Ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης, μιλώντας στο STAR, εξέφρασε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο να μην ήταν ο κύριος σεισμός.

Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ κοντά στο Γαλαξίδι

«Δεν έχω πειστεί ότι ήταν ο κύριος σεισμός. Πρέπει να περιμένουμε λίγο, αρκετές εβδομάδες και όχι μία-δύο ημέρες. Θέλει προσοχή», είπε ο ίδιος.

Οι σεισμολόγοι αποδίδουν τον σεισμό στα ρήγματα του Κορινθιακού Κόλπου. Είναι τα ίδια ρήγματα, που είχαν δώσει τον μεγάλο σεισμό του Αιγίου το 1995.

Μιλώντας στο STAR o σεισμολόγος και μέλος της Επιτροπής Σεισμικού Κινδύνου Γεράσιμος Παπαδόπουλος, είπε πως είναι λίγος ο χρόνος που έχει περάσει για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα.

Ωστόσο, είπε πως το πιο πιθανό ενδεχόμενο είναι να ήταν ο κύριος σεισμός.

«Η περιοχή έχει μεγάλη σεισμικότητα, νομίζω ότι ισχύουν οι δύο "χρυσοί" κανόνες για τους κατοίκους των εκεί περιοχών: να δείξουν ψυχραιμία και να μη δίνουν σημασία στις φήμες», υπογράμμισε.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top