Υγιεινά παιδικά σνακ για υγιείς ενήλικες

Προτάσεις για απλά, γρήγορα και εύκολα σνακ

παιδικα σνακ

Το ξέρατε ότι τα λιποκύτταρα σχηματίζονται στην παιδική και εφηβική ηλικία και ο αριθμός τους δεν αλλάζει ποτέ; 

Ο αριθμός των λιποκυττάρων, είτε κάποιος είναι παχύσαρκος είτε ελλειποβαρής, καθορίζεται κατά την παιδική και εφηβική ηλικία. Αντίστοιχα, στην ενήλικη ζωή περίπου το 8-10% των λιποκυττάρων ετησίως “πεθαίνουν” και αντικαθίστανται από νέα. Ως εκ τούτου, οι ενήλικες έχουν σταθερό αριθμό λιποκυττάρων, ακόμα και αν αυτοί χάνουν ή βάζουν βάρος, καθώς οι μεταβολές κατά τις αυξομειώσεις αυτές γίνονται στον όγκο των λιποκυττάρων και όχι στον συνολικό αριθμό τους.

Έτσι η διατροφή ενός παιδιού παίζει σημαντικό ρόλο στην μετέπειτα ενήλικη ζωή του, καθορίζοντας το κατά πόσο θα εξελιχθεί σε έναν παχύσαρκο ενήλικα. 

Ωστόσο, οι παγίδες στις διατροφικές συνήθειες ενός παιδιού δεν βρίσκονται τόσο στα βασικά γεύματα της ημέρας, αλλά στα διάφορα σνακ που καταναλώνει κατά την διάρκεια αυτής.

Για παράδειγμα, μία από τις πλέον συνηθισμένες εικόνες που αντικρίζει κανείς καθημερινά είναι ένα μωρό να κρατάει στο χέρι ένα μπισκότο του εμπορίου, μπάρες δημητριακών ή λοιπά σνακ που περιέχουν βούτυρο, ζάχαρη και κακής ποιότητας πρώτες ύλες. 

Παρακάτω δίνονται προτάσεις για  απλά, γρήγορα και εύκολα σνακ που δεν αλλοιώνονται εύκολα και αποτελούν υγιεινές προτάσεις μιας ισορροπημένης διατροφής.

1. Μιξ ξηρών καρπών και αποξηραμένων φρούτων: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια πλούσια πηγή σε ακόρεστα λιπαρά και πρωτεΐνες. Τα αποξηραμένα φρούτα δίνουν βιταμίνες και είναι το γλυκό τον μικρών μας φίλων. 

2. Βρασμένο σιτάρι: Βράστε σιτάρι, καβουρδίστε ξηρούς καρπούς και προσθέστε αποξηραμένα φρούτα και ρόδι. Απλό, γευστικό και θρεπτικό, προσφέρει αμινοξέα, βιταμίνες και φυτικές ίνες. 

3. HiPP παιδικά μπισκότα μήλου: Μια τραγανή και χωρίς ζάχαρη επιλογή. Ιδιαίτερα λειτουργική στις ηλικίες που βγαίνουν τα δοντάκια και φαγουρίζουν τα ούλα.

4. HiPP παιδικά γαριδάκια με αγνά βιολογικά υλικά: Τραγανές απολαύσεις χωρίς προσθήκη ζάχαρης και συντηρητικών. 

5. Τσιπς λαχανικών: Κόψτε λαχανικά σε ροδέλες και ψήστε τα χωρίς λάδι σε λαδόκολλα. Πλούσια σε φυτικές ίνες με ελάχιστες θερμίδες. Προσφέρουν αίσθημα κορεσμού σε παιδάκια με μεγάλη όρεξη.  

6. Τορτίγιες: Ετοιμάστε τορτίγιες με χούμους και λαχανικά. Αν τα τυλίξετε σφιχτά δεν θα έχετε προβλήματα στην μεταφορά και στις καλοκαιρινές σας βόλτες. 

7. Μπάρες δημητριακών: Φτιάξτε δικές σας μπάρες δημητριακών ελέγχοντας κατά αυτόν τον τρόπο την ποιότητα των υλικών που καταναλώνει το παιδί σας. 

8. Φρουτοκουπάκια της HiPP: Αποτελούν μια εύκολη και ασφαλή λύση με βιολογικά φρούτα για ενα σνακ πλούσιο σε βιταμίνες. 

10. Φρουτοπολτοί HiPP: Μετά τον φρεσκοστυμμένο χυμό η καλύτερη επιλογή για να δροσιστούν με αγνά υλικά και βιταμίνες οι μικροί μας φίλοι.

Τέλος, να θυμάστε πάντα ότι η ποιότητα και το είδος της πρώτης ύλης αποτελούν τους ακρογονιαίαους λίθους μιας ισορροπημένης διατροφής για ένα υγιές παιδί και για εναν μελλοντικό υγιή ενήλικα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top