Σαρώνει και πάλι την Κρήτη η κακοκαιρία

Προβλήματα από τους δυνατούς ανέμους

Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές στην Κρήτη για να αντιμετωπίσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ξανά το νησί.

Οι νέες βροχοπτώσεις εξαφάνισαν τον αυτοσχέδιο δρόμο στην γκρεμισμένη γέφυρα του Κερίτη. Οι χείμαρροι φούσκωσαν πάλι επιβαρύνοντας το ήδη τραυματισμένο οδικό δίκτυο και οι κατολισθήσεις δεν παύουν να βρίσκονται σε ημερήσια διάταξη.

Οι εξαιρετικά δυνατοί άνεμοι γκρέμισαν ένα δένδρο στην αυλή του 5ου νηπιαγωγείου στα Κουνουπιδιανά, λίγη μόλις ώρα πριν από την προσέλευση των μικρών μαθητών. Δύο αεροπλάνα με προορισμό το Ηράκλειο απέτυχαν να προσγειωθούν εξ' αιτίας του αέρα. Την ίδια ώρα τα πλοία που έφταναν στο λιμάνι της Σούδας δεν μπορούσαν να δέσουν και για τα  καταφέρουν χρειάστηκε να επιστρατευτούν ρυμουλκά.

Προβλήματα από τους δυνατούς ανέμους

Χαρακτηριστικές της έντασης της κακοκαιρίας είναι οι υποβλητικές φωτογραφίες με το παλίο λιμάνι στα Χανιά παραδομένο στα κύματα. Στο Ασκύφου Χανίων το ύψος της βροχής άγγιξε τα 227 χιλιοστά, ενώ στον Σέμπρωνα στον ίδιο νομό, ο άνεμος έπιασε ταχύτητα 145 χιλιομέτρων την ώρα. 

Στον Πειραιά, τη Ραφήνα και το Λαύριο ισχύει απαγορευτικό απόπλου εξ' αιτίας της θαλασσοταραχής. Στη Σπάρτη, ένα δένδρο έπεσε από τον αέρα, παρασύρωντας στην πτώση του κολώνα της ΔΕΗ και καταπλακώνοντας ΙΧ.

Στα λευκά ντύθηκαν και πάλι τα ορεινά

Οι χιονοπτώσεις στα ορεινά, το κρύο και η περιορισμένη ορατότητα συμπληρώνουν το χειμωνιάτικο σκηνικό. Ο δρόμος από την Παραμυθία προς το Ελευθεροχώρι ντύθηκε στα λευκά και τα περίχωρα του Καρπενησίου θυμίζουν τοπίο στην ομίχλη.

Σταδιακή βελτίωση του καιρού από αύριο

Σύμφωνα πάντως με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία από αύριο ο καιρός θ΄αρχίσει να βελτιώνεται.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο του Star εδώ


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top