Ο Μάρτης είναι… γδάρτης! Χιόνια και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού

Μάρτης, γδάρτης και κακός παλουκοκαύτης, λέει ο σοφός λαός και όπως φαίνεται έχει απόλυτο δίκιο, αφού ακόμα και στις τελευταίες του μέρες ο Μάρτιος αποδεικνύεται άστατος και… ανατρεπτικός. Έτσι από σήμερα Τετάρτη και μέχρι το τέλος του μήνα, ο καιρός θα σημειώσει ραγδαία επιδείνωση με τη θερμοκρασία να κάνει βουτιά έως και δέκα βαθμούς και τους ανέμους να σαρώνουν τα πάντα. 

Σύμφωνα με το meteo.gr, ένα βαρομετρικό χαμηλό θα διασχίσει την Τετάρτη τα νότια τμήματα της Ελλάδας, κινούμενο προς τα Δωδεκάνησα.

Από την Πέμπτη, αναμένεται η έλευση ιδιαίτερα ψυχρών αέριων μαζών από τα βόρεια, ενώ θα επικρατήσουν θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις βοριάδες μέχρι και την Κυριακή, 31 Μαρτίου. 

Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σημαντικά, ενώ στα ανατολικά και στο Αιγαίο οι άνεμοι θα φτάσουν ακόμα και τα 10 μποφόρ. 

Εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Κρήτης, ενώ χιονοπτώσεις αναμένεται να εκδηλωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά. 

Στα δυτικά και στα βόρεια θα επικρατήσουν βροχές και καταιγίδες, ενώ από τους θυελλώδεις ανέμους αναμένονται προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. 

Ενδεικτικό της κακοκαιρίας που έρχεται είναι ότι η θερμοκρασία θα πέσει από τους 23 βαθμούς Κελσίου στους 12, ακόμα και στους 10 η μέγιστη, ενώ η ελάχιστη θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς κάτω από το 0. 

Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο θα επηρεαστούν τα βουνά της Κρήτης. Η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα είναι οι τελευταίοι σταθμοί αυτής της κακοκαιρίας.

Στην υπόλοιπη χώρα από την Παρασκευή και μετά ο καιρός θα βελτιωθεί στα δυτικά και στα βόρεια με περισσότερη ηλιοφάνεια και σταδιακή άνοδο του υδραργύρου.

Βίντεο: meteo.gr
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top