Κόρινθος: Χημικά και εκκένωση των δικαστηρίων μετά τα επεισόδια

Ρομά επιχείρησαν να λιντσάρουν φίλο του 35χρονου δράστη

Ξέφυγε η κατάσταση το πρωί της Τρίτης έξω από τα δικαστήρια Κορίνθου, όπου μεταφέρθηκε ο 35χρονος, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε έναν 52χρονο Ρομά, όταν εκείνος επιχείρησε να κλέψει κάποιες κότες από το σπίτι του στον Σολωμό Κορίνθου. 

Το κλίμα από τη Δευτέρα είναι ηλεκτρισμένο στην περιοχή και όταν η κλούβα που μετέφερε τον δράστη έφτασε στα δικαστήρια, Ρομά που είχαν συγκεντρωθεί εκεί, προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό. Κινήθηκαν επίσης απειλητικά εναντίον ενός φίλου του 35χρονου, που πυροβόλησε τον ληστή και επιχείρησαν να τον λιντσάρουν. 

Μάλιστα οργισμένοι συγγενείς του νεκρού επιχείρησαν να εισβάλουν μέσα στα δικαστήρια από την είσοδο, με αποτέλεσμα η αστυνομία να κάνει χρήση χημικών για να διαλυθεί το εξαγριωμένο πλήθος, ενώ διατάχθηκε και η εκκένωση του δικαστηρίου. 

Ένας άνδρας τραυματίστηκε από τα θραύσματα των τζαμιών, όταν συγγενείς του θύματος, έσπασαν με καδρόνια τα τζάμια στο δικαστικό μέγαρο.

Ξέσπασε ο γιος του θύματος

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο γιος του 52χρονου, παραδέχθηκε ότι ο πατέρας του είχε παραβατική συμπεριφορά, αλλά πρόσθεσε πως ό,τι έκανε το έκανε για να θρέψει την οικογένειά του, καθώς έχει δύο αδέλφια με νοητική υστέρηση. 

Έκλεβε κάνα πορτοκάλι και τα πουλούσε μετά για να βγάλει 1-2 ευρώ. Και στην Αστυνομία τον ήξεραν. Μία φορά έχει πάει μόνο φυλακή, για έξι μήνες με έναν χρόνο. Δεν ήταν εγκληματίας, δεν άγγιξε τίποτα εκεί που πήγε. Ο πατέρας μου πήγε να κλέψει κοτόπουλα και τον σκότωσε. Με τι ψυχή αυτός ο άνθρωπος τον σκότωσε και μπόρεσε να πάει να τον πετάξει με το αυτοκίνητο, δήλωσε στο Έθνος.

Αρνήθηκε επίσης ότι ο πατέρας του κρατούσε μαχαίρι και τόνισε ότι αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας, έπαιρνε φάρμακα και σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να τρέξει για να γλιτώσει. 

Ο συνεργός του θύματος όταν επέστρεψε στον καταυλισμό των Ρομά στα Εξαμίλια αφηγήθηκε σε όλους τι είχε συμβεί. 

Όπως είπε, πήγαν να κλέψουν κάτι κότες, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού τους αντιλήφθηκε και άρχισε να τους κυνηγάει με καραμπίνα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης πυροβόλησε αρχικά στον αέρα για εκφοβισμό και όταν οι δράστες έβγαλαν μαχαίρι, ο 35χρονος στόχευσε και σκότωσε τον 52χρονο.

Σε έρευνα της αστυνομίας στην αυλή του 35χρονου, ο οποίος είναι πατέρας δύο παιδιών, βρέθηκαν κηλίδες αίματος και ένας κάλυκα. Όταν οι αστυνομικοί τον προσήγαγαν μέσα στη νύχτα, ο ίδιος φέρεται να αρνήθηκε τις κατηγορίες και να ομολόγησε μόνο όταν του είπαν ότι στο φορτηγάκι που είχε για τις αγροτικές εργασίες βρήκαν αίμα του 52χρονου.

«Τα σπίτια μας λεηλατούνται από τους Ρομά»

Σύμφωνα με κατοίκους του Σολομού δεν είναι η πρώτη φορά που Ρομά επιχειρούν να ληστέψουν σπίτια της περιοχής. Όπως είπαν, τα σπίτια τους είναι σε ερημική περιοχή και λεηλατούνται καθημερινά, καθώς είναι εύκολος στόχος. 

Για το συγκεκριμένο περιστατικό μάλιστα τόνισαν ότι το μεσημέρι της ίδιας μέρας ο 52χρονος και ο συνεργός του είχαν πάει και είχαν κλέψει κάποιες κότες. Επέστρεψαν μάλιστα τα μεσάνυχτα για να πάρουν και τις υπόλοιπες, αλλά τα σκυλιά άρχισαν να γαβγίζουν και ο 35χρονος τους αντιλήφθηκε, με αποτέλεσμα να γίνει το κακό. 


Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top