Τσελέντης: «Στην Ελλάδα υπάρχουν σχολεία σαπίμια και ο ΟΑΣΠ σφυρίζει»

Νέα πυρά κατά του Ε. Λέκκα

Νέος γύρος ξέσπασε στον πόλεμο μεταξύ σεισμολόγων, με τον Άκη Τσελέντη να στρέφει και πάλι τα βέλη του εναντίον του προέδρου του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) Ε. Λέκκα, με αφορμή την κατάσταση στην οποία βρίσκονται αρκετά σχολεία ειδικά στη Νοτιοδυτική Ελλάδα. 

Όπως είπε στην πρωινή εκπομπή του OpenTV δεν υπάρχει ωριμότητα στο ζήτημα της πολιτικής προστασίας και αντισεισμικής πολιτικής. 

«Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με τη σεισμολογία και ηγούνται φορέων. Το θέμα είναι η αντισεισμική προστασία της χώρας, που είναι διαλυμένη.  Υπάρχουν σχολεία που κινδυνεύουν με κατάρρευση. Δεν μπορώ να δεχθώ να έχουμε τέτοια σχολεία, σαπίμια, που τα σίδερα είναι έξω, και δεν μπορώ να δεχθώ ο άνθρωπος που ηγείται του ΟΑΣΠ αυτή τη στιγμή να λέει ότι έχουμε τα καλύτερα σχολεία. Το ίδιο ισχύει και για τα νοσοκομεία», είπε ο κ. Τσελέντης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι εδώ και καιρό έχει επισημάνει πως υπάρχει τρομακτικό πρόβλημα με τα σχολεία και έχει επικοινωνήσει ο ίδιος με δημάρχους για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. 

«Είμαστε τυχεροί που δεν έχει γίνει σεισμός εν ώρα μαθήματος, όμως παρά τις εκκλήσεις μας, ο ΟΑΣΠ σφυρίζει αδιάφορα», είπε. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top