«Μάχη» κουκουλοφόρων και ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο: Καίγονται αυτοκίνητα

Μετά τη μαθητική πορεία στο Σύνταγμα

Στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο συνεχίστηκε η ένταση που δημιουργήθηκε νωρίτερα κατά τη διάρκεια του μαθητικού συλλαλητηρίου.

Κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ σε αστυνομικούς στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Πατησίων με τους αστυνομικούς να απαντούν με χρήση χημικών. Σύμφωνα με πληοροφορίες, αυτοκίνητα που ήταν σταθμεμένα στην οδό Τοσίτσα έχουν πάρει φωτιά, ενώ καίγονται και κάδοι σκουπιδιών. 

Νωρίτερα ένας μικρός αριθμός κουκουλοφόρων πέταξε βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών που βρίσκονταν έξω από τα «λουλουδάδικα» στη Βουλή.

Οι μαθητές διαφωνούν με τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας για το λύκειο και το σύστημα πρόσβασης στην ανώτατη εκπαίδευση. Οι μαθητές ξεκίνησαν από τα Προπύλαια, κρατώντας πανό με συνθήματα. 

«Από την αρχή της σχολικής χρονιάς, με τους αγώνες μας, τις καταλήψεις και τις πορείες μας, το έχουμε κάνει ξεκάθαρο στον υπουργό και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ: Ούτε να το σκέφτονται να φέρουν το απαράδεκτο νομοσχέδιό τους που κάνει ακόμα πιο εξοντωτικό εξεταστικό κέντρο το σχολείο μας. Θα μας βρουν απέναντί τους!» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Συντονιστικό των Μαθητών.

Συγκεκριμένα, ζητούν: 

  • Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης
  • Να μην καλούνται οι μαθητές να κάνουν μηχανογραφικό από τη Β’ Λυκείου, με το μαχαίρι στο λαιμό και με λιγότερες επιλογές, όπως καταγγέλουν
  • Το ποσοστό 10% της εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής να παραμείνει επ’ αόριστον και να ισχύσει και για τα υπόλοιπα τμήματα ΤΕΙ που συγχωνεύτηκαν με ΑΕΙ.
     
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top