Έλληνας πρόξενος στο STAR: «Η Νέα Ζηλανδία έχασε την αθωότητά της»

Ο ξανθός άγγελος από τη Νέα Νότια Ουαλία που μετατράπηκε σε μακελάρη

Ημέρα θρήνου είναι η 15η Μαρτίου για τη Νέα Ζηλανδία, μετά την πρωτοφανή τρομοκρατική επίθεση ενός Αυστραλού ρατσιστή. Σκότωσε εν ψυχρώ 49 ανθρώπους και τραυμάτισε δεκάδες άλλους την ώρα της προσευχής σε δύο μουσουλμανικά τεμένη. 

Ο Γιώργος Νεονάκης, Επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Ζηλανδία, μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR, χαρακτήρισε τη μέρα ως «την πιο μαύρη» στην ιστορία της χώρας.

Νέα Ζηλανδία: Ποιος είναι ο «Τουρκοφάγος» μακελάρης που σκόρπισε τον θάνατο

«Ας ξεκινήσει το πάρτι»: Η στιγμή που ο μακελάρης ανοίγει πυρ στο τέμενος

Μακελειό στη Νέα Ζηλανδία: Γλίτωσαν για λίγα λεπτά Έλληνες τουρίστες

«Η κοινωνία της Νέας Ζηλανδίας άλλαξε μετά από αυτό. Έχασε την αθωότητά της. Ζω 38 χρόνια σε αυτή τη χώρα, ποτέ μα ποτέ δε φανταζόμασταν ότι θα φτάναμε σε μια τέτοια κατάσταση. Δε νομίζω ότι υπάρχει φόβος τώρα που έχουν συλληφθεί τα τέσσερα άτομα, ο μακελάρης και άλλοι τρεις, ανάμεσά τους μία κοπέλα. Κανείς δεν ξέρει τι πρόκειται να γίνει αύριο ή μεθαύριο. Τα τρία τελευταία χρόνια δεχόμαστε εδώ στη Νέα Ζηλανδία, πολλούς πρόσφυγες από ισλαμικές χώρες. Ο κόσμος έχει αρχίσει και διερωτάται γιατί τόσοι πολλοί; Σκεφτείτε ότι κάθε χρόνο η Νέα Ζηλανδία δέχεται κάθε χρόνο μέσω του ΟΗΕ, 750 με 1.000 άτομα. Είναι κάτι πρωτόγνωρο γι’ αυτούς» σημείωσε ο Έλληνας πρόξενος.

Ο ξανθός άγγελος από τη Νέα Νότια Ουαλία που μετατράπηκε σε μακελάρη

Ο ξανθός άγγελος από τη Νέα Νότια Ουαλία μετατράπηκε σε μακελάρη. Ο Μπρέντον Τάραντ ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα του, ο οποίος ήταν αθλητής στο τρίαθλο, απέκτησε εμμονή με τη γυμναστική και την υγιεινή διατροφή. Ο πατέρας του πέθανε από καρκίνο όταν ο Μπρέντον ήταν 20 ετών. Έχει μητέρα και μια αδερφή, οι οποίες πιθανότατα ζουν ακόμα εκεί.

Κέρδισε χρήματα από το bitcoin και αποφάσισε να ταξιδέψει στον κόσμο. Εφτά χρόνια κράτησε η περιήγηση του. Πήγε στη Βόρεια Κορέα και το Πακιστάν μεταξύ άλλων. Άνθρωποι που τον έχουν γνωρίσει λένε πως άλλαξε από τότε. Μετά τις επιθέσεις που έγιναν στην Ευρώπη το 2016 και 2017, απέκτησε εμμονή με την ακροδεξιά ιδεολογία και την ιδεολογία των νεοναζί. Ήταν υποστηρικτής  του Ντόναλντ Τραμπ. 

Πληροφορίες λένε πως δευτερεύων στόχος του ήταν το νοσοκομείο στο Κράισττσερτς. Γι’ αυτό και το νοσοκομείο έκλεισε, όπως επίσης και τα τζαμιά. Λένε πως αντέγραψε τις μεθόδους των τζιχαντιστών για να σοκάρει ακόμα περισσότερο. Το Σάββατο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Εντωμεταξύ υπάρχει συναγερμός ασφαλείας σε τζαμιά σε Ευρώπη και Αμερική. Οι μαρτυρίες πάντως είναι σοκαριστικές. Είδαν να εκτελούν μικρά παιδιά. «Είχα πτώματα επάνω μου» λέει ένας αυτόπτης μάρτυρας. 

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top