Μακελειό στη Νέα Ζηλανδία: Γλίτωσαν για λίγα λεπτά Έλληνες τουρίστες

Κατευθυνόμασταν προς το σημείο της επίθεσης, λέει στο star.gr η ξεναγός

Την ώρα που ο αριθμός των νεκρών από τη διπλή επίθεση σε τεμένη στη Νέα Ζηλανδία αυξάνεται, μεγάλη είναι και η αγωνία για 19 Έλληνες εκδρομείς που την ώρα του μακελειού βρίσκονταν στην πόλη Christchurch.

«Ας ξεκινήσει το πάρτι»: Η στιγμή που ο μακελάρης ανοίγει πυρ στο τέμενος

Οι Έλληνες εκδρομείς είχαν φύγει από την Ελλάδα στις 2 Μαρτίου και πραγματοποιούσαν tour στη Νέα Ζηλανδία. Tην ώρα του μακελειού ήταν στον δρόμο και κατευθύνονταν προς το σημείο της επίθεσης! 

Οι τοπικές αστυνομικές Αρχές  απομάκρυναν το group των Ελλήνων άρον άρον από το κέντρο της πόλης. Επικράτησε πανικός. Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων έκλεισαν τα μαγαζιά τους, τα μέσα μαζικής μεταφοράς σήκωσαν χειρόφρενο, το 60% των πτήσεων αναβλήθηκαν, οι επικοινωνίες σταμάτησαν, καθώς δεν υπήρχε σήμα. Η πόλη νέκρωσε ξαφνικά, όπως περιγράφει στο star.gr η Μαρία Χριστακοπούλου, ξεναγός του group. 

«Ήμασταν μόλις 700 μέτρα από το τέμενος, όταν έγινε η επίθεση. Είχε φτάσει αμέσως η αστυνομία εκεί και μας ώθησε προς τα πίσω για να επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Έκλεισε όλο το κέντρο εν ριπή οφθαλμού, τα παιδιά κλείστηκαν στα σχολεία, δεν μετακινείτο κανένας. Μας έδιωξαν αμέσως γιατί ήταν σε δύο τεμένη οι επιθέσεις και η αστυνομία φοβόταν μήπως περιφέρονται οι δράστες στους δρόμους και σκοτώσουν κι άλλους ανθρώπους», είπε η κυρία Μαρία Χριστακοπούλου στο star.gr 

Πρόσθεσε μάλιστα ότι ήταν πάρα πολύ τυχεροί, καθώς θα μπορούσαν να βρίσκονται στο σημείο της επίθεσης και τώρα να θρηνούσαμε θύματα. 

Αμέσως επέστρεψαν στο ξενοδοχείο Quality ELMS, τρία μόλις χιλιόμετρα από το σημείο της επίθεσης και όπως είπαν στο star.gr εκπρόσωποι του ταξιδιωτικού πρακτορείου που οργάνωσε την εκδρομή, είναι καλά στην υγεία τους. 

Το ξενοδοχείο, όπου διαμένουν οι Έλληνες εκδρομείς

Η επικοινωνία μαζί τους αρχικά ήταν αδύνατη, καθώς οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας είχαν επιβάλει φραγή στις κλήσεις τον κινητών. Οι Έλληνες παρέμειναν για αρκετές ώρες μέσα στο ξενοδοχείο, σύμφωνα με τις εντολές της αστυνομίας.

Πάντως ο Έλληνας πρόξενος στη Νέα Ζηλανδία, Γιώργος Νεονάκης διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν Έλληνες ανάμεσα στα θύματα ή τους τραυματίες. 

 

Ρεπορτάζ: Μαριάννα Τζαννετάτου, Ευαγγελία Ντούρου 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top