Φάμπρικα με πλαστά διπλώματα οδήγησης: Τους τα έστελναν σπίτι

H χλιδάτη ζωή των υπαλλήλων του υπουργείου Μεταφορών τους πρόδωσε

Λαβράκι έβγαλαν οι αστυνομικοί του τμήματος εσωτερικών υποθέσεων της ασφάλειας, καθώς εξάρθρωσαν κύκλωμα χορήγησης πλαστών διπλωμάτων οδήγησης. 

Ήδη έχουν συλληφθεί εννέα άτομα, εκ των οποίων τα επτά υπάλληλοι του υπουργείου Μεταφορών και δύο ιδιώτες από σχολές οδηγών. 

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συλληφθέντες έκαναν εικονικά μαθήματα σε εξεταζόμενους, οι οποίοι κατέβαλαν 2.000 ευρώ κι έπαιρναν το δίπλωμα οδήγησης χωρίς καν να κάνουν μαθήματα ή να παίρνουν μέρος στις εξετάσεις. 

Στις έρευνες που έχουν γίνει στα σπίτια των εμπλεκομένων της υπόθεσης, έχουν βρεθεί πάνω από 80.000 ευρώ. Κάποια από τα χρήματα ήταν μέσα σε κρύπτες.

Η έρευνες της διεύθυνσης εσωτερικών υποθέσεων της ασφάλειας ξεκίνησαν πριν από περίπου ένα χρόνο και αυτό που κίνησε τις υποψίες ήταν η χλιδάτη ζωή που έκαναν οι εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα. 

Τα μέλη του κυκλώματος έπαιρναν τα χρήματα από τους υποψήφιους οδηγούς, έβγαζαν τα διπλώματα και τα έστελναν στα σπίτια τους.

Εκτιμάται μάλιστα ότι πρέπει να είχαν εκδώσει μεγάλο αριθμό διπλωμάτων με αυτόν τον τρόπο και τα ποσά που είχαν βγάλει να είναι τεράστια, καθώς έκαναν πολυτελή ζωή με ακριβά αυτοκίνητα και ταξίδια. 

Ήδη έχουν αρχίσει έρευνα και οι επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης, ενώ ολοκληρώνεται και η προανάκριση από την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων για να διαπιστωθεί πόσα χρόνια αλώνιζε το κύκλωμα, μοιράζοντας διπλώματα οδήγησης με το αζημίωτο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top