Σάμος:Ζητούν παρέμβαση εισαγγελέα για την αποχή μαθητών λόγω προσφυγόπουλων

Για απόπειρα κλίματος ρατσισμού και ξενοφοβίας μιλά το Υπ. Παιδείας

σαμος παρεμβαση εισαγγελεα

Την παρέμβαση εισαγγελέα ζητά η περιφέρεια για την κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στη Σάμο.

Αιτία, η αποχή μαθητών δημοτικού από τις τάξεις επειδή στα δημοτικά σχολεία έχουν ξεκινήσει να λειτουργούν δομές υποδοχής και εκπαίδευσης προσφυγόπουλων (ΔΥΕΠ).

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου, Αριστείδης Καλάργαλης, έκανε γνωστό πως αναμένεται σήμερα να επισκεφτεί τον εισαγγελέα Σάμου, προκειμένου να του ζητήσει να διερευνήσει την περίπτωση ποινικής ευθύνης των γονέων των παιδιών που κάνουν αποχή από τα μαθήματά τους.

Το Υπουργείο Παιδείας από την πλευρά του, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, «μιλά» για απόπειρα δημιουργίας κλίματος ρατσισμού και ξενοφοβίας από μικρό αριθμό γονέων που υπηρετούν μισαλλόδοξες αντιλήψεις και μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Ένας μικρός αριθμός γονέων επιχειρεί εδώ και δύο εβδομάδες να δημιουργήσει κλίμα ρατσισμού και ξενοφοβίας στη Σάμο. Οι γονείς αυτοί με τις απαράδεκτες αντιλήψεις τους, αφού δηλητηριάζουν τα ίδια τους τα παιδιά, επιχειρούν να συμπαρασύρουν και άλλους γονείς χωρίς κανένα επιχείρημα παρά μόνο υπηρετώντας μισαλλόδοξες αντιλήψεις και μικροπολιτικές σκοπιμότητες. 

«Κεντρικός στόχος της εκπαιδευτικής λογικής είναι να καλλιεργήσει στους μαθητές και στην κοινωνία γενικότερα αρχές και αξίες και ότι το διαφορετικό είναι ίσο. Σε αυτή τη διαδικασία η ευθύνη των γονέων είναι να συμβάλλουν προς την ίδια κατεύθυνση», συνεχίζει το Υπουργείο Παιδείας, τονίζοντας πως στηρίζει απόλυτα «το έργο των εκπαιδευτικών της Σάμου που βρίσκονται αντιμέτωποι με τέτοιου είδους μισαλλόδοξες συμπεριφορές ορισμένων γονέων».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top