Αυτά είναι τα μυστικά για το σωστό πέταγμα του χαρταετού

Σε ποιες περιοχές θα πετάξετε εύκολα χαρταετό σήμερα

Καθαρά Δευτέρα και οι χαρταετοί είναι έτοιμοι για υπερπτήσεις. Ο κόσμος κάνει τις .. πολύχρωμες αγορές του ενώ οι βιοτεχνικές δουλεύουν μέχρι την τελευταία στιγμή. Οι ειδικοί εξηγούν τα μυστικά για το σωστό πέταγμα του αετού…

Ο έμπορος Νίκος Μήτρου αποκαλύπτει ένα κόλπο για τη σωστή πτήση. «Πάντα πρέπει να είναι στο κέντρο αυτό εδώ…  και δεξιά και αριστερά να είναι στο ξυλάκι εδώ» εξηγεί, όπως βλέπετε στο βίντεο.

Τα παιδιά επιλέγουν περισσότερο χρωματιστούς χαρταετούς. Ωστόσο έχουν και οι μεγάλοι τις προτιμήσεις τους. Όπως φαίνεται φέτος την τιμητική του έχει ο χαρταετός με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας.

«Οι τιμές τους  ξεκινούν από 5 ευρώ μέχρι 12 το ανώτερο, με ζύγια, σπάγκο και ουρά»

Το επιτυχημένο πέταγμα όμως εξαρτάται από τη σωστή κατασκευή. Η βιοτεχνία της οικογένειας Καρανικόλα στη Θεσσαλονίκη φτιάχνει εδώ και 30 χρόνια χειροποίητους χαρταετούς. Αποκάλυψαν στη Λευκή Γεωργάκη όλα τα μυστικά για τον τέλειο χαρταετό.

«Ξεκινάμε από τον σκελετό, το οποίο είναι το ξύλο. Βρίσκουμε λευκά ποικιλίας μέλαινα, η οποία είναι πολύ ελαφριά και εύκαμπτη. Μετά περνάμε το μεσαίο ζύγι. Είναι πολύ βασικό. Πάνω εδώ θα δεθεί η κλωστή από την οποία θα πετάξουμε τον αετό μας»

Όταν έχει πάρα πολύ αέρα ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε και δεύτερη ουρά ή ένα χαρτονάκι από κάτω για να βαραίνει ελαφρώς η ουρά και να μη χορεύει ο αετός μας στον αέρα.

Η βιοτεχνία φέτος κατασκεύασε 60.000 κομμάτια ενώ μέχρι και το πρωί της Καθαράς Δευτέρας στέλνει χαρταετούς σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Πού θα πετάξετε εύκολα χαρταετό την Καθαρά Δευτέρα

Στον παρακάτω χάρτη παρουσιάζονται με αποχρώσεις του κίτρινου οι περιοχές στις οποίες περιμένουμε εντάσεις ανέμων πάνω από 3 μποφόρ την Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου, σύμφωνα με το meteo.gr. Αυτό σημαίνει ότι το πέταγμα του χαρταετού θα είναι εύκολη υπόθεση στη Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, στο μεγαλύτερο μέρος της Στερεάς και της Πελοποννήσου, στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top