Εγκαυματίας από τη φωτιά στο Μάτι: «Έβλεπα τα χέρια μου να φουσκώνουν»

Η συγκλονιστική ιστορία του Κώστα Ζορμαλιά – Πώς σώθηκε

Καθηλωμένος σε ένα κρεβάτι εδώ και εφτά μήνες, με καμένα τα χέρια και τα πόδια του, ο Κώστας Ζορμαλιάς ανεβαίνει το δικό του Γολγοθά. 

Η μαρτυρία του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για το πώς επέζησε από την κόλαση της φωτιάς στο Μάτι συγκλονίζει.

Εγώ ήμουν μόνο, δεν υπήρχε κανένας. Έβλεπα τα χέρια μου να φουσκώνουν, χωρίς να μ΄ακουμπάει η φωτιά. Πέρασα δύο "τείχη" φωτιάς. Τελικά σώθηκα με σοβαρά εγκαύματα.

Πριν από ένα μήνα η κατάσταση της υγείας του 37χρονου προγραμματιστή παρουσίασε επιπλοκή. Έτσι αναγκάστηκε να ξαναμπεί στο Λάτσειο Κέντρο Εγκαυμάτων στο Θριάσιο για να υποβληθεί σε άλλα δύο χειρουργεία στα πόδια. 

Aπό τη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, όπου νοσηλεύεται περιέγραψε μέσω Skype τη μάχη που δίνει για να ξανασταθεί όρθιος.

«Έχω εφτά μήνες να περπατήσω, έχω κάνει συνολικά πέντε χειρουργεία. Τα χέρια τώρα έχουν αρχίσει ν΄ανοίγουν. Τώρα ήρθαμε για να πάρουμε τα πόδια μας πίσω. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το προσωπικό και τον γιατρό μου στο Λάτσειο που κάνουν ό,τι μπορούν για να ξανασταθώ στα πόδια μου».

Oι κάτοικοι στο Μάτι δεν ξεχνούν τη μυρωδιά της σάρκας να καίγεται

«Να καούν να βάλουν μυαλό, ρε»: Διάλογοι-σοκ των Αρχών για το Μάτι

55 οι εγκαυματίες από τη «φωτιά του αιώνα» στο Μάτι

Τον δικό τους Γολγοθά ανεβαίνουν καθημερινά οι 55 εγκαυματίες της τραγωδίας στο Μάτι, οι οποίοι ζητούν όχι μόνο να κάτσουν στο σκαμνί οι υπεύθυνοι αλλά και να τιμωρηθούν.

«Θα πρέπει να υπάρξει και τιμωρία. Πάνω απ΄όλα για να μην ξαναγίνει. Μας άφησαν να καούμε και μας εγκατέλειψαν πλήρως. Δεν έχουμε λάβει καμία αποζημίωση από το κράτος. Ό,τι έχει γίνει, έχει γίνει με ιδιωτική πρωτοβουλία από τους εθελοντές του Ματιού».


 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top