Καθαρά Δευτέρα: Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο – Πού πιθανόν να βρέξει

Με τι θερμοκρασία θα πετάξουμε χαρταετό

Καλό καιρό για το πέταγμα του χαρταετού θα έχει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας την Καθαρά Δευτέρα, αφού τόσο η θερμοκρασία όσο και οι άνεμοι θα είναι αρκετά ευνοϊκοί για τους οπαδούς τους εθίμου.

Ωστόσο, τόσο την Κυριακή όσο και την Καθαρά Δευτέρα ενδεχομένως να σημειωθούν κάποιες τοπικές βροχές, κυρίως στα δυτικά της χώρας και το ανατολικό Αιγαίο.

Ο καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ):

Την Παρασκευή και το Σάββατο 8 και 9 Μαρτίου προβλέπονται αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πιο πυκνές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Θα πετάξετε χαρταετό; Δείτε τι να κάνετε αν μπλεχτεί σε καλώδια

Την Κυριακή 10 Μαρτίου θα έχουμε νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βορειοδυτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία  δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Καθαρά Δευτέρα (11 Μαρτίου) στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός αρχικά αίθριος, ενώ βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Στην Αθήνα η αναμένεται να κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλονίκη από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top