Θα πετάξετε χαρταετό; Δείτε τι να κάνετε αν μπλεχτεί σε καλώδια

Συμβουλές του ΔΕΔΔΗΕ για την «Καθαρά Δευτέρα»

Δείτε στο video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star πώς θα είναι ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα

Η «Καθαρά Δευτέρα» πλησιάζει και πολλοί είστε εσείς που σκοπεύετε να πετάξετε χαρταετό έτσι για το «καλό» και για να τηρήσετε το έθιμο.

Τι θα πρέπει όμως να προσέξετε ώστε να είναι ασφαλές και ακίνδυνο το πέταγμα του χαρταετού για όλους; Σύμφωνα με τον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, καλό είναι να μηβ πετάτε τον χαρταετό σας κοντά σε ε ηλεκτροφόρα καλώδια, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας για εσάς καθώς και διακοπής της παροχής ρεύματος στη γύρω περιοχή.

Ο καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Έρχεται Καθαρά Δευτέρα: Τι να προσέξετε στα τρόφιμα

Τι να κάνετε αν ο χαρταετός μπλεχτεί στα καλώδια

  • Μην επιχειρήσετε να τον απελευθερώσετε τραβώντας τον σπάγκο ή χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλινα
  • Μην προσπαθήσετε να αναρριχηθείτε πάνω σε ικριώματα ή στύλους διανομής ηλεκτρικού ρεύματος ή ηλεκτροφωτισμού, ούτε και σε σημεία που βρίσκονται κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια
  • Σε κάθε περίπτωση που θα χρειαστούν βοήθεια, οι πολίτες καλούνται να ειδοποιούν τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ (11500, Κέντρο Εξυπηρέτησης και Βλαβών) ή να επικοινωνούν με το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Για την ταχεία αποκατάσταση τυχόν βλαβών από το πέταγμα των χαρταετών, όπως επισημαίνεται, ο ΔΕΔΔΗΕ θα έχει αυξημένα συνεργεία σε όλες τις Υπηρεσίες του ανά τη χώρα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top