Ξεσπούν οι κάτοικοι στο Μάτι: Οι 100 νεκροί έγιναν πλημμέλημα

Χαμός στην εκπομπή του Παπαδάκη: Τους έβρισε, πέταξε το ακουστικό και έφυγε

Οργισμένη ήταν η αντίδραση μιας κατοίκου από το Μάτι το πρωί της Τετάρτης στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη όταν άκουσε από τον καλεσμένο δημοσιογράφο της εκπομπής Δημήτρη Χατζηνικόλα να αναφέρει ότι η άναρχη δόμηση στην περιοχή συνέβαλε στην τραγωδία του καλοκαιριού. 

«Ο κος Χατζηνικόλας είναι στην κατηγορία των ανθρώπων που θέλουν να δείχνουν στεναχωρημένοι, αλλά η χαρά δεν τους αφήνει. Ζητώ συγγνώμη που συμμετείχα σε μία συζήτηση που κατέληξε στο σχόλιο του κ. Χατζηνικόλα. Είναι γελοίο να ακούγονται τέτοια σχόλια», είπε σε έξαλλη κατάσταση.

Πρόσθεσε ότι η φωτιά έφτασε στο Μάτι από τον Νέο Βουτζά, ο οποίος είναι εντός σχεδίου πόλεως και κατήγγειλε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη φονική πυρκαγιά έξω από τα σπίτια τους. 

Κατηγόρησε επίσης την πλήρη απουσία της κρατικής μηχανής και είπε πως μόνοι τους οι κάτοικοι προσπαθούσαν να σώσουν τους ανθρώπους που κινδύνευαν. 

Δεν μπορώ να ακούω την κάθε μαλ… του κάθε δημοσιογράφου, είπε η γυναίκα και όταν ο Γ. Παπαδάκης ρώτησε τον καλεσμένο του αν θέλει να απαντήσει ξέσπασε και είπε: Δεν με ενδιαφέρει η απάντηση του κ. Χατζηνικόλα. Να μη σας πω πού να την βάλει την απάντησή του ο κος Χατζηνικόλας! Άντε γαμ…!

Η κάτοικος πέταξε στη συνέχεια το ακουστικό και έφυγε από τη σύνδεση, ενώ στο στούντιο όλοι είχαν παγώσει. 

Την Τρίτη οι εισαγγελείς άσκησαν ποινική δίωξη σε βάρος 20 κατηγορούμενων για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας. 

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι η Περιφερειάρχης Ρ. Δούρου και οι δήμαρχοι Ραφήνας, Η. Ψινάκης και Ε. Μπουρνούς. 

Οι διώξεις που ασκήθηκαν είναι για:

  • Εμπρησμό από αμέλεια
  • Ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή δια παραλείψεως
  • Σωματικές βλάβες κατά συρροή από αμέλεια δια παραλείψεως από υπόχρεους και μη.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top