Υπόθεση πλαστών πιστοποιητικών στις φυλακές: Ποινική δίωξη σε 17 άτομα

Κατηγορούνται για 11 αδικήματα με αφορμή την υπόθεση Φλώρου

Φυλακές Κορυδαλλού

Ποινική δίωξη για το κύκλωμα πλαστών πιστοποιητικών αναπηρίας με στόχο την αποφυλάκιση καταδίκων από τις φυλακές, άσκησε η Εισαγγελία Διαφθοράς που είχε ξεκινήσει μεγάλη έρευνα με αφορμή την αποφυλάκιση του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου. 

Η δίωξη στρέφεται κατά 17 κατηγορουμένων ανάμεσα στους οποίους είναι ο Α. Φλώρος, συγγενικό του πρόσωπο, ένας άλλος γνωστός κατάδικος των φυλακών, δικηγόροι, γιατροί  και υπάλληλοι που υπηρετούν σε ΚΕΠΑ.

Διώκονται για 11 αδικήματα:

Εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία κατ΄ επάγγελμα με όφελος μεγαλύτερο από 30.000 ευρώ, δωροληψία υπαλλήλου, δωροδοκία υπαλλήλου  για τη διενέργεια ή παράλειψη  που αντίκειται στα καθήκοντά του, ψευδή βεβαίωση κατ΄εξακολούθηση, ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση, χρήση πλαστού εγγράφου, έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού, χρήση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού και ηθική αυτουργία σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού.

Ο Άρης Φλώρος διώκεται για: Ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση κατ' εξακολούθηση, χρήση πλαστών εγγράφων, χρήση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού, ηθική αυτουργία σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού και δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος κατ' εξακολούθηση. 

Η περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης θα ανατεθεί σε ανακριτή κατά της διαφθοράς,  ενώπιον του οποίου θα κληθούν σε απολογία τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top