Βάρκιζα: Αλλόκοτη η συμπεριφορά της μητέρας του βρέφους που κάηκε ζωντανό

Θα ζητηθεί ψυχιατρική εξέταση, δηλώνει ο δικηγόρος της στο star.gr

Για μια γυναίκα που δεν έχει συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί και που αντιμετωπίζει με πρωτοφανή απάθεια τον τραγικό χαμό του παιδιού της, έκανε λόγο ο δικηγόρος της 30χρονης που άφησε το κοριτσάκι της να καεί ζωντανό. 

Ο κ. Σπύρος  Δημητρίου, μιλώντας στο star.gr  τόνισε ότι η νεαρή γυναίκα, η οποία πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα, πρέπει να εκτιμηθεί ψυχιατρικά, καθώς έχει ιστορικό. Μάλιστα, στο παρελθόν λάμβανε φαρμακευτική αγωγή. 

Βάρκιζα: Άφηνε το παιδί μόνο του για ώρες δεμένο στο καρεκλάκι του

«Δεν μπορώ να εξηγήσω διαφορετικά τη συμπεριφορά της. Αυτή τη στιγμή έχει “κλειστεί” και δε θέλει να μιλήσει καθόλου για ό,τι συνέβη», είπε ο δικηγόρος

Πρόσθεσε ακόμα ότι είναι ολομόναχη στη ζωή και έχει βιώσει απώλειες, που τη στιγμάτισαν, όπως αυτή των γονιών της και της γιαγιάς της στην εφηβεία της, αλλά και του δεύτερου παιδιού της. 

Αυτή είναι η 30χρονη μητέρα της Βάρκιζας- Το μωρό ήταν μόνο σχεδόν 24 ώρες

Περιέγραψε μια νεαρή γυναίκα που βρίσκεται σε άμυνα, αρνούμενη να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία για το τι έγινε τη μοιραία νύχτα και υπογράμμισε ότι περισσότερα θα μάθουν και οι ίδιοι από την εκτίμηση του ψυχίατρου. 

Μάλιστα υπέβαλε αίτημα στην ανακρίτρια να διενεργηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πραγματογνώμονας θα οριστεί άμεσα από την ανακρίτρια και μέχρι τη Δευτέρα πριν την απολογία της κατηγορούμενης θα πρέπει να υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα, καθώς πάνω σε αυτό θα στηριχτεί η υπερασπιστική της γραμμή.

«Τι θα γίνει με μένα»;

Σύμφωνα με πληροφορίες η 30χρονη μητέρα φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι τα ξημερώματα της Πέμπτης είχε αφήσει μόνο του το 13 μηνών κοριτσάκι της και βρισκόταν λίγα μέτρα πιο μακριά με φίλο της, τον οποίο είχε γνωρίσει από site γνωριμιών. 

Βάρκιζα: Το άγνωστο δράμα πίσω από τον θάνατο του βρέφους

Στη 01:30 ανέβηκε στο διαμέρισμα, είδε τους καπνούς και κατέβηκε ξανά κάτω, όπου τηλεφώνησε στην πυροσβεστική. 

Σε κατάσταση σοκ παρακαλούσε τους πυροσβέστες να σώσουν το παιδί της, αλλά δυστυχώς ήταν αργά. Το μωρό είχε καεί ζωντανό από τη φωτιά που πιθανόν να προκλήθηκε από θερμαντικό σώμα. 

Αυτό που έκανε εντύπωση στους αστυνομικούς ήταν η απάθεια της νεαρής γυναίκας, απέναντι στα όσα τραγικά είχαν συμβεί. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι φέρεται να είπε στους αστυνομικούς «το παιδί έφυγε δεν μπορεί να γίνει κάτι, με εμένα τι θα γίνει».

Το ανθρώπινο δράμα πίσω από την τραγωδία

Η 30χρονη στα 16 της χρόνια έμεινε ορφανή και εντελώς ολομόναχη στον κόσμο και γι’ αυτό πήγε σε ίδρυμα μέχρι τα 18 της. Η κοπέλα γέννησε τρία παιδιά. Το πρώτο παιδί φιλοξενείται σε ίδρυμα, ενώ το δεύτερο «έφυγε» από σπάνια ασθένεια όταν ήταν μόλις δύο μηνών. Την Πέμπτη έχασε και το τρίτο της παιδί. 

Ο εισαγγελέας της άσκησε ποινική δίωξη για θανατηφόρο έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, σε βαθμό κακουργήματος και εμπρησμό από αμέλεια, με αποτέλεσμα να επέλθει θάνατος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top