Βάρκιζα: Το άγνωστο δράμα πίσω από τον θάνατο του βρέφους

Η μητέρα του έχει "χάσει" ακόμα δύο παιδιά

Ένα ανθρώπινο δράμα κρύβεται πίσω από τον τραγικό θάνατο του βρέφους που απανθρακώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης μετά από φωτιά που ξέσπασε στο διαμέρισμα, όπου βρισκόταν μόνο του. 

Η μοναδική γυναίκα που προσπαθούσε να στηρίξει την 30χρονη μητέρα ήταν μια οικογενειακή φίλη της. 

Τραγωδία στη Βάρκιζα: Μωρό κάηκε ζωντανό μέσα σε γκαρσονιέρα

Ήταν ολομόναχη στη ζωή χωρίς κανένα στήριγμα

Όπως είπε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», η νεαρή μητέρα ήταν ολομόναχη, καθώς η μητέρα της και η γιαγιά της «έφυγαν» από τη ζωή, όταν εκείνη ήταν 16 ετών. Σημείωσε ακόμα ότι ήταν υιοθετημένη και η βιολογική της μητέρα την είχε πουλήσει στη θετή της μητέρα. 

Στα 16 της χρόνια και μέχρι τα 18 της μεγάλωνε σε ορφανοτροφείο. Όταν βγήκε από το ίδρυμα επέστρεψε στο διαμέρισμα που της είχε αφήσει η μητέρα της. Έκανε σχέση με έναν άνδρα κι έμεινε έγκυος. 

Γέννησε τρία παιδιά και τα έχασε και τα τρία

Γέννησε ένα αγοράκι όταν διένυε τον έβδομο μήνα της κύησης και οι γιατροί της είπαν να πηγαίνει στο μαιευτήριο και να το θηλάζει μέχρι να αναπτυχθεί αρκετά και να μπορεί να το πάρει στο σπίτι. Εκείνη όμως δεν πήγε ποτέ, με αποτέλεσμα το παιδί να δοθεί για υιοθεσία. 

Μετά από λίγα χρόνια έμεινε και πάλι έγκυος, όμως το παιδί, σε ηλικία μόνο δύο μηνών πέθανε. Η ίδια έλεγε ότι το μωρό έπασχε από πολύ σπάνια ασθένεια, στη γειτονιά όμως ακουγόταν πως «έφυγε» από το κρύο ή την ασιτία. 

Πριν από 16 μήνες έκανε άλλο ένα μωρό, ένα κοριτσάκι με έναν άνδρα από το Πικέρμι, ο οποίος όπως είπε η οικογενειακή της φίλη, αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Οι γιατροί μάλιστα δεν την άφηναν να πάρει το παιδί στο σπίτι κι εκείνη ζήτησε από τον οδηγό ταξί με τον οποίο είχε σχέση να πάει και να το αναγνωρίσει για να μπορέσει να το πάρει. 

Φόβοι ότι δεν ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση

Η φίλη της μητέρας είπε ακόμα ότι η 30χρονη τον τελευταίο καιρό εμφάνιζε αρκετές διακυμάνσεις στη διάθεση και τη συμπεριφορά της, κάτι που την είχε θορυβήσει πολύ. Γι’ αυτό η ίδια είχε ειδοποιήσει το «Χαμόγελο του Παιδιού», αλλά και τις υπηρεσίες πρόνοιας του δήμου μήπως μπορούσαν να παρέμβουν. Αυτό που της απάντησαν όμως είναι ότι εφόσον το παιδί δεν κινδυνεύει δεν μπορούν να κάνουν κάτι. Το star.gr επικοινώνησε με τον κύριο Κ. Γιαννόπουλο από το "Χαμόγελο του Παιδιού", ο οποίος είπε πως είχαν δεχθεί δύο καταγγελίες από διαφορετικά πρόσωπα για ένα μωρό που κλαίει, χωρίς περισσότερα στοιχεία και δεν μπορούσαν έτσι να ενημερώσουν την εισαγγελία. 

Η μητέρα, η οποία ανακρίνεται από τις αρχές και κατηγορείται για παραμέληση ανηλίκου και έκθεσή του σε κίνδυνο ήταν μια γυναίκα ολομόναχη στον κόσμο, χωρίς κανένα στήριγμα. Προσπαθούσε να βρει δουλειά, αλλά πολλές φορές, επειδή ήταν εμφανίσιμη, κάποιοι εργοδότες της ζητούσαν ανταλλάγματα. 

Της άρεσε επίσης να βγαίνει έξω, αλλά δεν είχε πού να αφήσει το μωρό κι έτσι πολλές φορές το άφηνε μόνο του. 

Το βράδυ της Τετάρτης είχε κατέβει από το διαμέρισμά της και βρισκόταν λίγα μέτρα πιο κάτω σε ένα αυτοκίνητο με κάποιον φίλο της. 

Όταν επέστρεψε και είδε τις φλόγες σε κατάσταση αμόκ άρχισε να ουρλιάζει και να παρακαλεί τους πυροσβέστες να σώσουν το παιδί της. Ήταν όμως πολύ αργά… Το παιδί είχε καεί ζωντανό.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top