Κωνσταντίνος Δασκαλάκης: «Οι Έλληνες με έμαθαν λόγω του Σάκη Ρουβά»

Για ποιο λόγο το hashtag #ΣάκηςήΔασκαλάκης είχε γίνει viral

Δείτε στο video τη συνέντευξη που είχε δώσει ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης στην εκπομπή «Leaders»  που προβάλλεται στο www.starx.gr

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυαλά της χώρας μας, έχει καταφέρει να λύσει τον γρίφο του Nash, είναι καθηγητής στο ΜΙΤ και στα 37 του χρόνια θεωρείται ιδιοφυΐα.

Παρ΄όλα αυτά όμως, οι Έλληνες τον έμαθαν το 2009 λόγω του… Σάκη Ρουβά.

Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, καλεσμένος στην εκπομπή της Βίκυς Φλέσσα.

Ο Έλληνας επιστήμονας με τις κριτικές ρίζες, αναφέρθηκε πώς με αφορμή την ήττα του Σάκη Ρουβά στην Eurovision, τον γνώρισαν όλοι οι Έλληνες.

Αφορμή τότε είχε σταθεί το hashtag #ΣάκηςήΔασκαλάκης που είχε γίνει viral. Όπως περιέγραψε ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, το 2009 αποφάσισε ο διεθνής οργανισμός επιστήμης των υπολογιστών ACM , να του δώσει το βραβείο καλύτερης διδακτορικής διατριβής στην επιστήμη των υπολογιστών.

Η ανακοίνωση αυτή είχε γίνει έγινε συγχρόνως με τη Eurovision, όπου εκείνη τη χρονιά ο Σάκης Ρουβάς είχε αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα και όλος ο κόσμος περίμενε με αγωνία ο Σάκης να πάρει το πρώτο βραβείο. «Δυστυχώς ο Σάκης δεν πήρε το πρώτο βραβείο και υπήρχε μία γενική κατήφεια στους Ελληνες», εξήγησε ο διεθνής Έλληνας επιστήμονας. 

Τότε κάποιος χρήστης του Twitter τον οποίο δεν γνωρίζω, έστειλε ένα tweet στους φίλους του νομίζω, το οποίο έλεγε «Σάκης ή Δασκαλάκης» και γράφει ένα μικρό μήνυμα τύπου «ρε παιδιά, τι χώρα είμαστε εμείς που κλαίμε που δεν πήραμε το βραβείο στη Eurovision αλλά δεν χαιρόμαστε που πήραμε το καλύτερο βραβείο στην επιστήμη των υπολογιστών.

Μετά από αυτό το tweet, λοιπόν, ένας blogger, μάλλον φοιτητής του Πολυτεχνείου, έγραψε ένα ίδιο post με τα ίδια παράπονα, με αποτέλεσμα αυτό να διαδοθεί και o Kωνσταντίνος Δασκαλάκης να γίνει ευρύτερα γνωστός στους Έλληνες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top