Άναψε στο Ζάππειο η «Φλόγα της ΕΛΠΙΔΑΣ»

Θα μεταφέρει το μήνυμα των Special Olympics στο Άμπου Ντάμπι

Aπό την καρδιά της Αθήνας ξεκίνησε το ταξίδι της η φλόγα της ΕΛΠΙΔΑΣ και μαζί της, θα μεταφέρει σε όλο τον κόσμο το μήνυμα των Special Olympics. 

Η Τελετή Αφής της «Φλόγας της Ελπίδας» των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics, που θα διεξαχθούν στο Άμπου Ντάμπι, πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο και σηματοδότησε  την αντίστροφη μέτρηση για την επίσημη έναρξη της διοργάνωσης στις 14 Μαρτίου. 

«Μέσα από το κίνημα των σπεσιαλ ολυμπικς αναδεικνύονται με τον πιο φωτεινό και απλό τρόπο οι αξίες του αθλητισμού», δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδης, ενώ ο πρόεδρος των Special Olympics Hellas, πρέσβης ε.τ. Διονύσιος Κοδέλλας τόνισε:

«Για δέκα ημέρες θα αγωνίζονται μαζί με 70 χιλιάδες αθλητές από 192 χώρες».

Στην σημαντική εκδήλωση παρευρέθηκαν  εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, πρέσβεις ξένων χωρών, η πρέσβυς καλής θελήσεως της Ουνέσκο κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη,  o πρόεδρος  των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics Abu Dhabi 2019, εκπρόσωποι του πολιτιστικού, αθλητικού και κοινωνικού χώρου.  

H πρέσβυς καλής θελήσεως της Ουνέσκο κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη στην τελετή αφής της "Φλόγας της ΕΛΠΙΔΑΣ".

Μετά την Τελετή Αφής της Φλόγας της Ελπίδας ακολούθησε  λαμπαδηδρομία,  ενώ η φλόγα  θα μεταφερθεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. 

Οι αθλητές από το Άμπου Ντάμπι, θα στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα  για την αποδοχή της διαφορετικότητας, τη συμμετοχή, τη θέληση  και τη δύναμη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top