«Χιόνη»: Στην κατάψυξη η χώρα - Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Δεμένα τα πλοία σε Πειραιά, Λαύριο, Ραφήνα – Πολλές διακοπές ρεύματος

Με κρύο, καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους αλλά και χιονοπτώσεις συνεχίζει την επέλασή της η κακοκαιρία «Χιόνη» στην Ελλάδα.

Τα φαινόμενα σήμερα θα πλήξουν κυρίως τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ενώ στη βόρεια Ελλάδα ο καιρός θα είναι κάπως καλύτερος, αν και το κρύο θα είναι αισθητό.

Χιόνια θα πέσουν στα ανατολικά ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά, στα ορεινά της Κρήτης και τις πρωινές ώρες σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μ.).

Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν από το απόγευμα, ωστόσο οι χαμηλές θερμοκρασίες θα παραμείνει και την Παρασκευή αλλά και το Σάββατο.

Στην Αττική αναμένουμε νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8, στα ανατολικά 9 με 10 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται  τις πρωινές ώρες πρόσκαιρες νεφώσεις και βαθμιαία ο καιρός θα γίνει αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Δεμένα τα πλοία σε Πειραιά, Λαύριο, Ραφήνα: Στα 10 μποφόρ οι άνεμοι

Ισχυροί άνεμοι εξακολουθούν να πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές φθάνοντας κατά τόπους τα 10 μποφόρ, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου. Κλειστές είναι οι γραμμές Πάχη Μεγάρων-Φανερωμένη Σαλαμίνας, Ωρωπός-Ερέτρια και Καβάλα-Πρίνος.

Επίσης δεν εκτελέστηκε το πρωινό δρομολόγιο από Αλόννησο για Βόλο. Ανεκτέλεστα παραμένουν τα δρομολόγια των πλοίων στις γραμμές Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλλονιά. Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις δρομολογίων η ακυρώσεις. 

Μεγάλα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση: Διακοπές ρεύματος στην Αττική

Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στην Αττική αλλά και τη νότια Ελλάδα, γενικότερα.

Στην πρωτεύουσα συνεχείς είναι οι αναφορές για διακοπές ρεύματος, ενώ σε πολλούς δρόμους δε λειτουργούν τα φανάρια. 

Την ίδια ώρα, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί πολλές κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες.

Αττική: 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική για παροχή βοήθειας

Οι κλήσεις που έγιναν το τελευταίο 24ωρο, αφορούσαν κοπές δέντρων, απομακρύνσεις αντικειμένων και αντλήσεις υδάτων.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, άμεσα συγκροτήθηκαν 30 συνεργεία με 90 πυροσβεστικούς υπαλλήλους που επιχειρούν στα σημεία όπου παρατηρούνται προβλήματα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top