Νότια Προάστια: Τόνοι με μπάζα απομακρύνονται από τα ρέματα

Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου

Επί ποδός οι δήμαρχοι στο λεκανοπέδιο όπου αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες. Φρεάτια καθαρίζονται από το ξημέρωμα, ενώ φορτηγά απομακρύνουν τα μπάζα από τα επικίνδυνα ρέματα.

Μαζεύουν τα μπάζα, μαξιλάρια, κουβέρτες από την κοίτη του ρέματος. Τόνοι με μπάζα απομακρύνονται. Τεράστιες σακούλες με απορρίμματα να μεταφέρονται από κατοίκους και εργαζομένους. Στην κοίτη του ρέματος όπου καταλήγει η Πικροδάφνη. 

Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

«Μη φράζετε τα ρέματα ειδικά εδώ όπου είναι το πιο επικίνδυνο σημείο. Δημιουργούνται πλημμυρικά φαινόμενα και μεγάλα προβλήματα» εξηγεί η πολιτικός μηχανικός, Σωτηρία Μασούρη.

Το ρέμα της Πικροδάφνης για παράδειγμα «ξεκινά από τον δήμο Αγίου Δημητρίου πέρνα μέσα από το Π. Φάληρο, όπου στις όχθες υπάρχουν και κατοικίες και καταλήγει στον Άλιμο όπου βγαίνει στη θάλασσα».

Οι δήμαρχοι ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων κάνουν έκκληση στους κατοίκους.

«Παράκληση για αποφυγή των μετακινήσεων όπου βλέπετε λίμνες, μην προσπαθείτε να την προσπεράσετε υπάρχει κίνδυνος» λέει ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος.

«Περιορίστε τις μετακινήσεις όπου είναι αναγκαίες ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες απόψε και νωρίς αύριο. Αν μπορείτε να τι αποφύγετε κιόλας» λέει ο Ανδρέας Κονδύλης, δήμαρχος Αλίμου.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top