«Έσβησε» πεντάχρονο κοριτσάκι στο νοσοκομείο Ηρακλείου

Πήγε με υψηλό πυρετό και λίγες ώρες αργότερα εξέπνευσε

Θλίψη επικρατεί στο Ηράκλειο Κρήτης από την είδηση πως «έφυγε» από τη ζωή ένα κοριτσάκι μόλις πέντε χρονών που μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης με υψηλό πυρετό. 

Οι γονείς μετέφεραν το παιδί στο νοσοκομείο το βράδυ της Κυριακής. Όπως ενημέρωσαν τους γιατρούς η μικρούλα είχε «σηκώσει» πυρετό από την περασμένη Παρασκευή, ο οποίος δεν υποχωρούσε. 

Εκεί οι γιατροί κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρατήσουν το παιδί στη ζωή, όμως η επιδείνωση στης υγείας του ήταν ραγδαία και τη μετέφεραν στη ΜΕΘ, όπου διασωληνώθηκε. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα όμως οι γιατροί ανακοίνωσαν στους γονείς ότι το παιδί εξέπνευσε. 

Έξω από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτυλίχθηκαν εικόνες αρχαίας τραγωδίας. Οι δύο τραγικοί γονείς δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι το παιδί τους «έφυγε» τόσο αναπάντεχα. 

Η ιατροδικαστική εξέταση αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια του θανάτου του κοριτσιού, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο η μικρούλα να είχε προσβληθεί από μηνιγγίτιδα. 

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή του ΠΑΓΝΗ κ. Φανουργιάκη: «το κορίτσι εισήχθη στην Παιδιατρική κλινική αλλά ‘’βάρυνε’’ και εισήχθη αμέσως στην ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου καθώς η επιδείνωση της υγείας του ήταν γρήγορη. Εκεί έπεσαν πάνω του πολλές ειδικότητες γιατρών ωστόσο δυστυχώς μετά τα μεσάνυχτα το παιδί κατέληξε».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top