Λίγο πριν τη συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν - Θρίλερ στον αέρα με τουρκικό F-16!

Την Τρίτη στην Άγκυρα ο Έλληνας πρωθυπουργός

Την Τρίτη συναντάται στην Άγκυρα ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ταγίπ Ερντογάν. Ενόψη της συνάντησης ο πρωθυπουργός είδε τον Τούρκο πρέσβη το απόγευμα του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Στο μεταξύ λίγα 24ωρα πριν την συνάντηση των ηγετών, από καθαρή τύχη δεν υπήρξε ατύχημα στο Αιγαίο χθες το πρωί, όταν ένα τουρκικό F-16 που είχε παραβιάσει το εθνικό εναέριο χώρο μας, έπαθε βλάβη στον κινητήρα του. Ένα ατύχημα λίγο πριν τη συνάντση στην Άγκυρα, θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες…

Αμέσως τέθηκε σε ετοιμότητα απογείωσης ένα ελληνικό ελικόπτερο διάσωσης για την περίπτωση που το τουρκικό F-16 έπεφτε εντός του FIR Αθηνών. Τελικά ο Τούρκος πιλότος κατάφερε να το προσγειώσει στην αεροπορική βάση του Ντάλαμαν και το επεισόδιο να μην πάρει άλλες διαστάσεις.

Ο Τσίπρας πάει Άγκυρα
Η Αθήνα θέλει να κρατήσει ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με την Άγκυρα και θα θέσει το ζήτημα της μείωσης της έντασης στο Αιγαίο, το Κυπριακό, το μεταναστευτικό, αλλά κυρίως τα θέματα ενέργειας που ανεβάζουν το θερμόμετρο στην Ανατολική Μεσόγειο. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος τουρκικής εθνοσυνέλευσης Μπιναλί Γκιλντιρίμ «Κι εμείς επισκεφτήκαμε την Ελλάδα το 2017. Κατά την επίσκεψη τότε είχαμε την ευκαιρία να πάμε και στην Αθήνα αλλά και στη Δυτική Θράκη και να συναντήσουμε τα αδέλφια μας. Ο κύριος Τσίπρας καλώς να έρθει».  

Νέες έρευνες από το «Μπαρμπαρός» στην κυπριακή ΑΟΖ
Ο τουρκικός Τύπος γράφει ότι το «Μπαρμπαρός» θα κάνει τους επόμενους μήνες έρευνες στα οικόπεδα 9, 1, 8 και 12 μέχρι τα τέλη Μαίου, ενώ προγραμματίζονται και ασκήσεις μέσα στην Κυπριακή ΑΟΖ. 

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Σαββατοκύριακου του STAR.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top