Έρευνα «φακελάκια» - Βροχή καταγγελιών στην κάμερα του STAR

«Δεν έχουν θέση στο ΕΣΥ» σύμφωνα με τον Γιώργο Πατούλη

Απύθμενη οργή προκάλεσε η αποκάλυψη του STAR ότι καθηγητής χειρουργικής σε μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο της Αττική ζήτησε τρεις φορές φακελάκι από 40χρονο με σοβαρά προβλήματα υγείας. Ο μεγαλογιατρός τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ συνεχίζοντας το ρεπορτάζ, ο Γιάννης Σωτηρόπουλος κατέγραψε εξοργιστικές μαρτυρίες από ασθενείς, που δείχνουν ότι η διαφθορά στα νοσοκομεία ζει και βασιλεύει.

«Θέλεις να χειρουργηθείς και σου ζητάει 3.000 ευρώ. Άμα δεν τα έχεις, τι γίνεται; Θα πεθάνεις; Και πεθαίνει ο κόσμος...» καταγγέλλει γυναίκα στην κάμερα του STAR. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα για τα «φακελάκια» στους γιατρούς. Μπορεί εύκολα να τη διαπιστώσει κανείς, απλά να κάνει μια επίσκεψη σε οποιοδήποτε δημόσιο νοσοκομείο. 

«Ήμουν στο παρά πέντε για καρδιολογικό επεισόδιο, 100% βουλωμένες δύο αρτηρίες, δεν μπορούσα να ανέβω 6 σκαλοπάτια. Ο γιατρός μου ζητούσε 6.000 ευρώ φακελάκι και του είπα: "Μακάρι να τα είχα να στα έδινα" Πρέπει να πεθαίνουν οι άνθρωποι που έχουν πρόβλημα υγείας γιατί οι γιατροί θέλουν να τα παίρνουν "μαύρα";» λέει άλλος καταγγέλλων. 

Απλό και αποτελεσματικό τις περισσότερες φορές είναι το «κόλπο» των επίορκων γιατρών για να σε αναγκάσουν να τους δώσεις φακελάκι. «Στην αρχή σε ταλαιπωρούν και μετά σου λένε "θα σε βάλω μέσα την ημέρα που έχει εφημερία" και επειδή εσύ είσαι απελπισμένος δίνεις το φακελάκι. Είναι πολύ κακό να σου ζητάει 2-3.000 ευρώ» ισχυρίζεται άλλος ασθενής που έχει πέσει θύμα επίορκου γιατρού

«Μου ζήτησε τρεις φορές φακελάκι για να με χειρουργήσει»
Αίσθηση προκάλεσε η καταγγελία στις ειδήσεις του SΤAR 40χρονου άπορου, με σοβαρά προβλήματα υγείας, πως γιατρός και μάλιστα καθηγητής χειρουργικής, σε μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο της Αττικής και με ιατρείο στο Κολωνάκι, του ζήτησε, όχι μία, ούτε δύο, αλλά τρείς φορές φακελάκι.

Σύμφωνα με την καταγγελία: «Μου λέει: "πάμε καλά, αλλά βγήκαν κάτι παραπάνω έξοδα" και του λέω: "τι παραπάνω έξοδα;". Μου απαντάει: "Μην κάνεις έτσι, 600 ευρώ παραπάνω έξοδα" Του λέω: "Γιατρέ έχω τα 100 ευρώ της επίσκεψης στο ιατρείο σου και έρχομαι με συγκοινωνία από Παιανία-Κολωνάκι, γιατί δεν έχω χρήματα να πάρω ένα ταξί, που είμαι χειρουργημένος»  

Σύμφωνα με πληροφορίες ο μεγαλογιατρός, ο οποίος συνελήφθη για φακελάκι με προσημειωμένα χαρτονομίσματα θα περάσει το Σαββατοκύριακο στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ και τη Δευτέρα θα απολογηθεί στον ανακριτή για το κακούργημα του χρηματισμού. 

Όπως δήλωσε στο STAR ο Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης: «Ο ΙΣΑ είναι αντίθετος σε όποιον συνάδελφο, αν λέγεσαι συνάδελφος, θεωρεί ότι μέσα από το ΕΣΥ για να κάνει το αυτονόητο, δηλαδή το λειτούργημα του πρέπει να παίρνει φακελάκι. Αυτοί δεν έχουν θέση στο ΕΣΥ».

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Σαββατοκύριακου του STAR.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top