Καταγγελία στο STAR: Mε έδιωξαν με αιμορραγία από νοσοκομείο για φακελάκι!

«Είχα δώσει ήδη στον καθηγητή χειρουργικής δημόσιου νοσοκομείου 2.650€»

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω με το φακελάκι στα χέρια γιατρός μεγάλου δημόσιου νοσοκομείου. Ο ασθενής που τον κατήγγειλε μίλησε αποκλειστικά στον Γιάννη Σωτηρόπουλο για το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR. Η καταγγελία του συγκλονίζει.

«Λίγα λεφτά όχι πολλά αν δεν έχεις, πεθαίνεις. Γιατί εγώ ότι μου ζήτησε του έδωσα αλλά αυτός κοίταζε να μου πάρει ακόμα και τα επιδόματα πρόνοιας, που ήταν εκτός συμφωνίας».

Με δάκρυα στα μάτια αλλά και την οργή να ξεχειλίζει ο Μιχάλης Μαύρος καταγγέλλει ότι για να κάνει δύο χειρουργικές επεμβάσεις στο στομάχι σε μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο της Αττικής, καθηγητής χειρουργικής του ζητούσε κάθε φορά "φακελάκι".

«Έδωσα φακελάκι 2.650€ σε καθηγητή χειρουργικής δημόσιου νοσοκομείου»

«Του είχα δώσει την πρώτη φορά 1.650 ευρώ στο πρώτο χειρουργείο και άλλα 1.000 ευρώ στο δεύτερο. Και τις δύο φορές του τα έδωσα μέσα στο νοσοκομείο, πριν χειρουργηθώ. Με χαιρετούσε και μου έπαιρνε τα χρήματα»

Την περασμένη Δευτέρα, ο 40χρονος αιμορραγούσε και χρειάστηκε να μπει ξανά στο ίδιο νοσοκομείο. Αυτή τη φορά, επειδή δεν είχε άλλα χρήματα για φακελάκι στο συγκεκριμένο γιατρό, όπως καταγγέλλει, όχι μόνο δεν τον εξέτασε, αλλά τον πέταξε κι έξω από το νοσοκομείο.

«Αιμορραγούσα κι επειδή δεν ξαναέδωσα φακελάκι με έδιωξε από το νοσοκομείο»

«Περίμενα τα 600 ευρώ και επειδή δεν είχα να του τα δώσω μου φέρθηκε σαν να ήμουν ζώο! Είπε στη συνεργάτιδα του: "Ο κ. Μαύρος να φύγει, να πάει σπίτι του και άμα ξαναχάσει αίμα να με πάρει εμένα τηλέφωνο. Ένιωσα σαν σκουπίδι, σαν να μην έχω αξία, ένα τίποτα!»

Αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης και τον κατήγγειλε.

«Πήγα στο Εσωτερικών Υποθέσεων και συνελήφθη επ’ αυτοφώρω»

«Του έδωσα 600 ευρώ, που ήταν προσημειωμένα των 50 ευρώ, τα έβαλε στην αριστερή του τσέπη και μου είπε: "Πάμε κάτω τώρα σε κάτι δικούς μου να κάνουμε κάποιες εξετάσεις και μόλις βγήκα έξω από το γραφείο του, τον συνέλαβαν από το Εσωτερικών Υποθέσεων με τα λεφτά στην τσέπη”»

“Δεν μου είναι ευχάριστο που ένας επιστήμονας κατηγορείται αλλά οι πολίτες δεν πρέπει να φοβούνται να καταγγέλλουν τέτοια περιστατικά για ν’ αλλάξει κάποτε η κατάσταση στην Ελλάδα» σημειώνει ο ιδιωτικός ντετέκτιβ, Γιώργος Τσούκαλης.

4 στους 10 τα έδωσαν - 1,8 δις ευρώ ετήσιος τζίρος από φακελάκια 

«Ανίατη ασθένεια» παραμένει για το ΕΣΥ το φακελάκι. Σύμφωνα με έρευνα του Παν. Αθηνών 4 στους 10 έχουν δώσει φακελάκι και ο ετήσιος τζίρος φτάνει το 1,8 δισ. ευρώ.

Όσο για την ταρίφα της ντροπής: Για μια επέμβαση ΩΡΛ φακελάκι 2.000ευρώ, για καισαρική 1.300, για αγγειοχειρουργική  650, επέμβαση καρδιάς (μπάι πάς) 500 ευρώ και γυναικολογική επέμβαση 500 ευρώ.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top