Προκαλεί η Άγκυρα: Τουρκικά F-16 παρενόχλησαν ελληνικό ελικόπτερο διάσωσης

Παραλίγο ατύχημα στο Αιγαίο

F-16

Λίγο έλειψε να γίνει ατύχημα στο Αιγαίο, την Παρασκευή όταν τουρκικά F-16 παρεμπόδισαν Super Puma της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας την ώρα που έκανε έρευνα και διάσωση στο Φαρμακονήσι.

Όλα άρχισαν όταν δόθηκε σήμα για παράνομο μετανάστη που έπεσε στη θάλασσα από σκάφος. Τότε, πλωτά του Λιμενικού Σώματος, έσπευσαν στην περιοχή του Φαρμακονησίου, για επιχείρηση έρευνας διάσωσης στη περιοχή, σύμφωνα με το militaire.gr.

Και οι Τούρκοι δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους με πτήσεις F-16 και υπερπτήσεις σε Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι και Κουνελονήσι.

Όταν στην περιοχή εμφανίστηκε Super Puma της ΠΑ, οι Τούρκοι κλιμάκωσαν τις προκλήσεις τους.

Τα δύο τουρκικά F-16 που πέταγαν σε ύψος από 18.000 έως 22.000 πόδια κάνοντας υπερπτήσεις , κατέβηκαν στο χαμηλό ύψος που πετούσε το ελικόπτερο της ΠΑ και πέταξαν από πάνω του σε απόσταση που υπολογίζεται ότι ήταν μεταξύ 100 και 200 πόδια. Τα καυσαέρια των F-16 ταρακούνησαν το ελικόπτερο για τα καλά.

Οι προκλήσεις συνεχίστηκαν μέχρι το Λιμενικό να εντοπίσει νεκρό τον μετανάστη και να αποχωρήσουν τα σκάφη του από την περιοχή.

Το περιστατικό κρίνεται ως πολύ σοβαρό από την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και προκαλεί βαθύτατο προβληματισμό στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top