Συναγερμός για την έξαρση της γρίπης – Τέσσερις οι νεκροί

Δε φτάνουν τα κρεβάτια στις ΜΕΘ των νοσοκομείων

Μεγάλη ανησυχία προκαλούν τα στοιχεία που ανακοίνωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ για την αύξηση των κρουσμάτων της εποχικής γρίπης και τους θανάτους που έχουν καταγραφεί από αυτήν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ από τον Οκτώβριο του 2018 έως και την περασμένη εβδομάδα καταγράφηκαν 36 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, από τα οποία τα 35 νοσηλεύτηκαν στη ΜΕΘ. 

Κατά την ίδια περίοδο καταγράφηκαν συνολικά τέσσερις θάνατοι, οι τρεις από τους οποίους αφορούσαν σε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και ο ένας σε ασθενή χωρίς νοσηλεία σε ΜΕΘ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα την Πέμπτη μία ασθενής εκτός της ΜΕΘ κατέληξε, χωρίς να διευκρινίζεται όμως αν είχε ζητηθεί ή όχι κρεβάτι σε ΜΕΘ. 

Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι επίσης το γεγονός ότι οι δύο από τους τέσσερις θανάτους σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες, ενώ η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα παραμένει σε υψηλά επίπεδα. 

Η ανησυχία επιτείνεται ακόμα περισσότερο από το γεγονός ότι υπάρχουν ελλείψεις σε κρεβάτια της ΜΕΘ με αποτέλεσμα δεκάδες ασθενείς, διασωληνωμένοι σε κλινικές του ΕΣΥ να περιμένουν από την αρχή της χρονιάς να ελευθερωθεί κάποιο κρεβάτι στη ΜΕΘ. 

Στο νοσοκομείο της Ζακύνθου για παράδειγμα, νοσηλεύονται τρεις διασωληνωμένοι ασθενείς, οι οποίοι ανέμεναν να εισαχθούν σε ΜΕΘ από τις 10 Ιανουαρίου έως σήμερα. 

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: «Ο διοικητής του Αττικού βρήκε κρεβάτι για τη μητέρα του»

Η θλιβερή εικόνα του Αττικού νοσοκομείου με τα ράντζα να πρωταγωνιστούν είναι γνωστή. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ όμως καταγγέλλει ότι ο διοικητής του νοσοκομείου βρήκε χθες για τη μητέρα του κρεβάτι στο θάλαμο αρνητικής πίεσης, με τον ίδιο να μην θέλει να το σχολιάσει. 

«Πως ο ίδιος βρήκε θάλαμο για τη μητέρα του που είναι 82 ετών και νέοι άνθρωποι διασωληνωμένοι νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους νοσηλείας;», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. 

Ένας 73χρονος κατέληξε σε ΜΕΘ της Πάτρας όπου διακομίστηκε έπειτα από επτά ημέρες αναμονής, ένας 69χρονος κατέληξε στην Παθολογική κλινική του νοσοκομείου και την ίδια μοιραία διαδρομή έκανε μια 67χρονη γυναίκα που επίσης βρισκόταν διασωληνωμένη εκτός ΜΕΘ και παράλληλα στη λίστα αναμονής.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top