Ξεκινούν τα αγροτικά μπλόκα στις εθνικές οδούς

Βγαίνουν στους δρόμους τα τρακτέρ

μπλοκα αγροτες

Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν στις 28 Ιανουαρίου οι αγρότες της Καρδίτσας, που ετοιμάζονται να βγουν στους δρόμους με τα τρακτέρ τους.

Μετά τη συγκέντρωση αγροτικών συλλόγων και αγροτών που πραγματοποιήθηκε στον Παλαμά, αποφάσισαν να στήσουν μπλόκο σε σημείο της εθνικής οδού.

Στις 23 του μηνός σε νέα σύσκεψη θα αποφασιστούν επακριβώς τα σημεία που θα στηθούν τα αγροτικά μπλόκα. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα, θα πραγματοποιούνται συσκέψεις από κλιμάκια της ΕΟΑΣΚ στα χωριά, για ενημέρωση και συζήτηση. 

Ο γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Κώστας Τζέλας, τόνισε πως «στις 20 Ιανουαρίου τα τρακτέρ βγαίνουν στις πλατείες». «Παλεύουμε για να διεκδικήσουμε λύσεις στα οξυμένα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουμε και να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα μας», πρόσθεσε επίσης στις δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Τζέλας.

Kινητοποιήσεις ετοιμάζουν και οι αγρότες της Λάρισας

Αγροτικό μπλόκο αναμένεται να στηθεί στην εθνική οδό στη Λάρισα, τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου, από αγρότες που συντάσσονται με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων.

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και μέλος της γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων ανέφερε στο ΑΠΕ πως τα βασικά αιτήματα των αγροτών αφορούν το κόστος παραγωγής, τις ανοιχτές τιμές στο βαμβάκι, την αύξηση του αφορολόγητου, τις αποζημιώσεις, αλλά και τους πλειστηριασμούς γης και κατοικίας για τους αγρότες με δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο».

Οι αγρότες διαμαρτύρονται για τις χαμηλές τιμές των προϊόντων τους, ενώ διεκδικούν, μεταξύ άλλων, να μην υπάρξουν περικοπές στις ενισχύσεις, να σταματήσουν τα «αγροτοδικεία», καθώς και συντάξεις στα 60 έτη για τους άνδρες και στα 55 έτη για τις γυναίκες.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top