Ζευγάρι πήγε στα δικαστήρια για την επιμέλεια του σκύλου του!

Η πρώην σύντροφος ζητούσε 700 ευρώ για τα έξοδα του τετράποδου

ζευγαρι σκυλος δικαστηρια

Έχουν δικάσει κι έχουν δικάσει υποθέσεις οι δικαστές, αλλά αυτή που κλήθηκε να αντιμετωπίσει έμπειρος δικαστής του Ειρηνοδικείου Αθηνών θα του μείνει αξέχαστη.

Όταν μπροστά του εμφανίστηκε ένα πρώην ζευγάρι προκειμένου να λύσει τις διαφορές του για την επιμέλεια και το κόστος συντήρησης του εστεμμένου σκύλου τους, ο δικαστής από τη μία ένιωσε αμηχανία, από την άλλη έκανε φιλότιμες προσπάθειες προκειμένου να διατηρήσει τη σοβαρότητά του, όπως αναφέρει η «Espresso».

Τελικά η αγωγή δε συζητήθηκε ποτέ, καθώς ο ειρηνοδίκης έκρινε πως επρόκειτο για μία ιδιαίτερη περίπτωση και πως έπρεπε να δώσει αναβολή, ώστε να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση έστω και την τελευταία στιγμή.

Πώς ξεκίνησε η διαμάχη ανάμεσα στο πρώην ζευγάρι για τον σκύλο

Οι πρώην σύντροφοι, περίπου 50 χρονών, ήταν μαζί πολλά χρόνια αλλά δεν είχαν παντρευτεί. Κάποια στιγμή αποφάσισαν να χωρίσουν.
Κατάφεραν να μοιράσουν τα πάντα ειρηνικά (κοινά αποκτήματα, ακόμα και αυτοκίνητα) εκτός από ένα πράγμα. Τον… σκύλο τους.

Όταν η «διαπραγμάτευση» έφτασε στον εστεμμένο σκύλο ράτσας, που η συντήρησή του κοστίζει μία περιουσία τον μήνα, το κλίμα μεταξύ τους έπαψε να είναι πολιτισμένο.

Ο λόγος που έφτασαν στα δικαστήρια ήταν το ποσό της διατροφής. Η 50χρονη είχε υπολογίσει ότι ο πρώην σύντροφός της θα έπρεπε να της δίνει 700 ευρώ το μήνα για τον σκύλο, ο οποίος είναι ιδιαίτερη ράτσα με καταγωγή από τη Ρουμανία, έχοντας ενεργό συμμετοχή σε καλλιστεία σκύλων.

Στις δαπάνες συντήρησής του, περιλαμβάνονταν τα έξοδα για την ιατρική του φροντίδα, για τον εμβολιασμό του, για το πεντικιούρ του αλλά και για το κομμωτήριό του, καθώς έχει πολύ παχύ τρίχωμα και χρειάζεται φροντίδα ανά 2-3 μέρες.
Εκτός από τα καλλωπιστικά έξοδα, ο σκύλος έκανε ασκήσεις συνεχώς για να είναι σε φόρμα στους διαγωνισμούς που συμμετείχε.

Από την άλλη πλευρά, ο 50χρονος έκρινε πως το ποσό που χρειαζόταν ο σκύλος το μήνα ήταν 500 και όχι 700 ευρώ, από τα οποία ο ίδιος θα έδινε τα μισά.

Από τη διαφωνία στην αγωγή

Μία ωραία ημέρα, ο 50χρονος έλαβε αγωγή από την πρώην σύντροφό του, η οποία αφενός του ζητούσε να της επιστρέψει κάποια πράγματα και αφετέρου τον καλούσε είτε να της δώσει 5.000 ευρώ και να του δώσει τον σκύλο, είτε να της πληρώνει 350 ευρώ το μήνα για τα έξοδα του εστεμμένου τετράποδου.

Τελικά το ζευγάρι υπέγραψε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό, το οποίο όριζε πως ο σκύλος θα πήγαινε στον 50χρονο, με μικρότερο ποσό από αυτό που ζητούσε η γυναίκα στην αγωγή της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top